Priešmokyklinukai Kaune mėtomi kaip bulvės

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Įteisinus privalomąjį priešmokyklinį ugdymą, tėvai suskubo rūpintis, kur jų vaikai krims mokslus, stovėjo eilėse, kad patektų į norimas mokyklas, tačiau Kaune ūmai panaikintos priešmokyklines grupės kai kuriose pradinėse mokyklose.

Lyg žaibas iš dangaus

"Tyliai, su niekuo nediskutavus, šių metų kovo 15 d. buvo priimtas Kauno miesto tarybos sprendimas, kuriuo, trumpai tariant, panaikintos priešmokyklinio ugdymo grupės daugumoje pradinių mokyklų. Priežastis – nežinoma", – laiške "Kauno dienai" rašė kaunietė Vita Mačiulienė. Pasak moters, tėvai jaučiasi apgauti ir palikti visiškai nežinantys, kur dėti vaikus.

"Būtų juokinga, jei nebūtų graudu, bet kur dabar tuos vaikus dėti? Tos mokyklose, kuriose bus priešmokyklinės klasės, jau susirinko vaikus, tad vargiai kur bepateksime, o jeigu dar ir liko laisvų vietų, tai greičiausiai tokiose mokyklose, kurios niekam neįdomios ir nepatrauklios", – svarstė susirūpinusi mama.

Iš tiesų sprendimų seka ir chaosas stulbina. Nuo sausio mokyklos priiminėjo tėvų prašymus priimti jų vaikus į priešmokyklines klases. Vasario pradžioje miesto taryba palaimino naują mokyklų tinklo pertvarkos planą iki 2020 m., kuriame priešmokyklinukų grupės pradinėse mokyklose suplanuotos, o praėjus vos mėnesiui politikai nubalsavo, kad kai kuriose mokyklose jas reikia naikinti.

Sugriovė visus planus

V.Mačiulienė atkreipė dėmesį, kad pernai buvo pakeista dokumentų pateikimo mokykloms tvarka.

"Iki 2016 m. vaiko dokumentus ugdymo įstaigai reikėdavo pateikti nuo balandžio, o šiemet dokumentų priėmimas prasidėjo jau sausį. Pažymas, kitus dokumentus rinkome ir ruošėmės gruodžio mėnesį, iš karto po naujų metų stovėjome gyvoje eilėje, kad prašymus ir dokumentus pateiktume pageidaujamoje mokykloje ir vaikas galėtų mokytis ten, kur patogu bei priimtina jam ir šeimai. Su viltimi laukėme, kada bus paskelbti priimtų vaikų sąrašai, bet sulaukėme visai kitokių naujienų", – apgailestavo kaunietė, sužinojusi, kad jos pageidaujamoje P.Mašioto pradinėje mokykloje priešmokyklinukų grupės jau nebus komplektuojamos.

Anot V.Mačiulienės, tokių pat problemų kilo ir "Ryto", "Šilo" bei kitas Kauno miesto pradines mokyklas savo priešmokyklinukmas pasirinkusiems tėvams.

Pagal savivaldybės pateikiamus dokumentus, formuoti priešmokyklinio ugdymo grupes leista tik dviem pradinėms mokykloms "Varpelio" ir Suzukio, taip pat "Rūtelės", "Šviesos" ir M.Valančiaus mokyklos-darželiams. Žinoma, priešmokyklinukų lauks naujieji dariniai – daugiafunkciai centrai, taip pat kai kurios pagrindinės mokyklos ir progimnazijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ba

ba portretas
Aušra maladėc , pavadinimas liuks :)

kauno valdzios sprendimai nekompetetyngi

kauno valdzios sprendimai nekompetetyngi portretas
Visos problemos būna paprastoje smulkmenoje,tad labai paprastas klausimas,kiek vaikų pradinėse šilainių mokyklose ir darželiuose yra iš šilainių rajono,o kiek gyvenančių ne šilainių rajone ??? juk yra labai kvaila,kai vaikas pro langą mato pradine mokyklą ar darželi,bet jam ten nėra vietos Pvz. mamai gyvenančiai eiguliuose patogiau vaiką pasiimti po darbo, todėl ji vaiką leidžia į pradine esančia šilainių rajone , pirmiausia prioritetas ir privilegija mokytis ar lankyti darželi turėtu būti vaikams registruotiems šilainių seniūnijoj,kitaip šita problema liks amžinai....

BEžodžių

BEžodžių portretas
Šlykštus visuomenės susiskaldymas ir prasisiekusių praščiokų virkavimas,kad nepatenka būtent ten, kur dar ir pinigai renkami .Suprantu, kad tėvams patogu arčiau namų , tai ir yra tas privalumas, kad mokykla pradinė, nėra didelių vaikų, mažiukams daug saugiau. Bet , kad ten kažkas ypatinga, tai tik jiems taip atrodo.
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių