Politikai nusprendė: savivaldybėje dirbs mažiau darbuotojų

Į tarybos posėdį susirinkę Kauno miesto politikai be didesnių diskusijų pritarė siūlomai savivaldybės administracijos pertvarkai. Nuo 2016 m. sausio 1-osios savivaldybėje dirbs 20 proc. mažiau darbuotojų.

Į tarybos posėdį susirinkę Kauno miesto politikai be didesnių diskusijų pritarė siūlomai savivaldybės administracijos pertvarkai. Nuo 2016 m. sausio 1-osios savivaldybėje dirbs 20 proc. mažiau darbuotojų.

Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas informavo, kad planuojamos pertvarkos planas pristatytas komitetuose, trišalėje taryboje ir profsąjungų atstovams, taip pat valdančiajai daugumai ir mažumos frakcijoms. 

"Ar galite užtikrinti, kad atleidus savivaldybės darbuotojus nebus kuriamos biudžetinės įstaigos ir viešosios įstaigos, kurios paskui perims funkcijas, kaip tai buvo Vilniuje?" - teiravosi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Andrius Kupčinskas.

G.Petrauskas tikino, kad to tikrai neplanuojama daryti. 

Konservatorius Gediminas Žukauskas teiravosi, ar pertvarka buvo parengta savo jėgomis, ar konsultuotasi su kokiomis konsultantų įmonėmis.

"Jokia konsultacijų bendrovė nebuvo pasitelkta ir pinigai niekam nebuvo mokami. Viską darėme savo jėgomis, konsultavomės su tarybos nariais ir beveik visų savivaldybės administracijos skyrių vadovais, verslininkais, profesoriais ir kitų sričių specialistais", - vardijo G.Petrauskas. 

"Jeigu viskas parengta savo jėgomis, nesikonsultuojant net su Kauno technologijos universitetu, tai reforma primena principą: išsiskaičiuokime pirmais antrais, o ketvirtus atleidžiame iš darbo", - replikavo A.Kupčinskas. Jis priminė, kad 2009 m, kuomet meru buvo jis pats, savivaldybės administracijos darbuotojų skaičius buvo mažinamas nuo 960 iki 760 dėl sunkmečio. 

"Jeigu būtume tik skaičiavę pirmais penktais, tai pertvarką galėjome pristatyti jau antrajame tarybos posėdyje, nes iki penkių skaičiuoti visi mokame", - atkirto G.Petrauskas. 

"Vieningo Kauno" frakcijos narė Rasa Šnapštienė priminė, kad pati atstovauja Kauno technologijos universitetui ir dalyvavo kuriant pertvarkos planą bei naują administracijos struktūrą. "Jeigu mano patirtis kelia abejonių, nieko nebegaliu pasakyti", - šyptelėjo tarybos narė. 

Konservatorė Gintarė Skaistė priekaištavo, kad jų frakcijoje nebuvo pristatyta, kaip bus perskirstytos funkcijos ir tai neleidžia palaikyti siūlymo įgyvendinti reformą. 

"Kauno diena" praėjusią savaitę rašė, kad savivaldybės vadovai neįvardija konkrečių pavardžių, kas bus atleisti. bet jau aišku, kad vietoj dabar savivaldybėje dirbančių 786 darbuotojų kitąmet liks 630. Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus G.Petrausko, rengiant pertvarkos planą galvota ne apie atskirus darbuotojus ir personalijas ar pavienius skyrius, o žvelgta į savivaldybę strategiškai, kaip į vieną instituciją ir tai, ką ji daro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ww

ww portretas
Kas belieka Kupcinskui? Tik rekauti ir viskam priestarauti. Nors dabar patyletu ir imtusi rimto darbo,kada vadovauja kompetentingi zmones,bet jis,matyt,atprato dirbti,o kalbeti - ne. Nusibodo tie konservatoriu oratoriai,kurie tik pagalius i ratus kisa - daugiau nieko nesugeba. Vyti juos is Kauno savivaldybes,taip jie visiems isiede. O kas rasineja,kad Vieningas kaunas vadovavo miestui puse metu,tai nusikalba,nes Mikaitis mero kedeje sedejo tik apie menesi. Per toki laika tik konservatoriai gali ka nors nuveikti,kitaip sakant - nieko .

komentaras

komentaras portretas
Labai gaila, kad Viešosios tvarkos skyriui nebevadovauja D. Bortkevičius. Jis puikiai išmano šio skyriaus veiklą ir sąžiningai dirbo.

tadas

tadas portretas
panaikins valytojos etata, o sukurs du pavaduotoju etatus.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių