„Penkta koja“ kviečia tapti beglobio gyvūno angelu sargu

Ar dažnai susimąstome, kiek aplink mus gyvena beglobių gyvūnų, kuriems reikia namų, mūsų šilumos ir meilės?

Ar dažnai susimąstome, kiek aplink mus gyvena beglobių gyvūnų, kuriems reikia namų, mūsų šilumos ir meilės? Viešosios įstaigos „Penkta koja“ savanoriai į aktualią šių dienų problemą nusprendė pažvelgti neįprastu kampu – sukūrė socialinę reklamą „Tapk angelu sargu“.

Tai ne pirmoji socialinė reklama, kurią sumanė gyvūnų globos organizacija. Pernai savanoriai prisirakino prie grandinių, norėdami parodyti, kaip jaučiasi gyvūnas, visą gyvenimą pririštas prie būdos.

Šįmet reklaminės nuotraukos skleidžia šilumą, nes jose savanoriai vaizduojami angelais sargais beglobiams gyvūnams.

„Šios reklamos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį, kad jie susimąstytų, jog ne tik žmogui reikia namų, bet ir gyvūnui“, – portalui kaunodiena.lt teigė „Penktos kojos“ direktorė Agnė Volockytė.

Anot jos, organizacija per dieną sulaukia begalę skambučių, visi jie tokie patys: norime atiduoti šunį ar katę. Globoti gyvūną mažai kas nori.

„Kūnas pagaugais nueina vien nuo minties, kad kai kurie žmonės į keturkojį žiūri kaip į daiktą, įvaizdžio priedą, kuris madai pasibaigus kartu su kitais nebenaudojamais daiktais neretai  tiesiog išmetamas“, – apie skaudžią realybę pasakojo A. Volockytė.

Kiti išvažiuoja į užsienį ir negali gyvūno vežtis kartu, dar kitų šeimose atsiradus mažam vaikui gyvūnas tampa nebepageidaujamas.

„Kiekvienas iš mūsų galime tapti keturkojo angelu sargu. Nebūtina visų priglausti, užtektų skirti dėmesio, padėti surasti namus, alkaną – pamaitinti, ištroškusį – pagirdyti, o sergantį – pagydyti“, – įsitikinusi pašnekovė. 

Ji pripažino, kad tiki socialinės reklamos galia. „Galbūt bent taip prisibelsime į žmonių širdis, ir jie panorės tapti gyvūno angelu sargu“, – vylėsi A. Volockytė.

Savanoriška gyvūnų globos organizacija priima visus gyvūnus – sergančius, primuštus, marintus badu, pasiklydusius ar „išėjusius iš mados“. Šiuo metu „Penkta koja“ globoja daugiau nei 100 gyvūnų, kuriuos kiekvieną dieną reikia maitinti. Daugeliui pamestinukų prireikia ir gydymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

globokime civilizuotai

globokime civilizuotai portretas
per vasara vakariniam serimui per langa sulekia aptriuse katinai , po to ikuria ziemai po balkonu lizdus veisimuisi, ar tai galima vadinti prieziura ? Kai nevalyvumas ima virsu pries tvarkoma aplinka ,o tingejimas paruosti serimui tinkama vieta yra net nesuvokiamas - kokie cia apsisaukeliai myletojai ???

v

v portretas
o ar žinot kas kalti kad kenčia gyvūnai ? galvojat tie kas juos augina ? neeeeee , kalti seimai su prezidentais , miestų tarybos ir atsakingi darbuotojai su panašiomis kojomis

to eee

to eee portretas
kai tu paaukosi kokia bent 10 000 lt tai tikrai greičiau užbaigs.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių