Patvirtinta: Kaune už automobilių stovėjimą mokėsime brangiau

Kauno valdžia pritarė siūlymui branginti automobilių stovėjimą miesto centre. Amokestinama ir viena pagrindinių miesto arterijų – Savanorių prospektas.

Praėjusį mėnesį specialistus pasitelkusi viešoji įstaiga „Automobilių stovėjimo aikštelės“ atliko tyrimą. Jo metu paaiškėjo, jog stovėjimo vietų užimtumo rodiklis Laisvės alėjos ir Rotušės aikštės prieigose siekia net 90 procentų.

„Tyrimas parodė, kad dėl laisvų vietų kasdien vyksta kone peštynės. Šiek tiek pakėlus tarifus sutrumpėtų laisvos stovėjimo vietos paieškos laikas, kadangi gana dažnai trumpam į miesto centrą atvykę vairuotojai turi sukti ratus, kol randa laisvą vietą. Be to, padidėtų automobilių rotacija stovėjimo vietose, automobiliai būtų paliekami trumpesniam laikui“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Anot jo, daugiau laiko turintys ir sutaupyti norintys vairuotojai turi alternatyvą automobilius palikti nemokamose, šiek tiek atokiau nuo Laisvės alėjos esančiose erdvėse – Karaliaus Mindaugo prospekte, „Akropolio“ stovėjimo aikštelėje, „Žalgirio“ arenos prieigose ar Jonavos gatvėje esančioje prekybos centro „Prisma“ aikštelėje.

Tarybos narys Jonas Koryzna teigė, kad komitetuose buvo įvardytas pagrindinis projekto tikslas – mažinti automobilių srautą centrinėje miesto dalyje. Tačiau, anot politiko, toks mokestis yra neaiškiai paskaičiuotas ir žymus pabranginimas yra nepagarba miestiečiams.

Vis dėlto Kauno taryba pritarė, kad nuo birželio 1 dienos raudonos zonos tarifas padidės nuo 0,90 iki 1,20 Eur, o geltonos ir oranžinės zonų – nuo 1,20 Eur iki 2 Eur.

Be to, į žaliąją zoną įtrauktas ir visas Savanorių prospektas bei šioje gatvėje esančios aikštelės prie 74A, 111, 172, 225, 278, 280, 379, 435 ir 435A pastatų. Tai reiškia, kad nuo vasaros pradžios ties gausiai lankomais biurais palikti automobilį valandai kainuos 0,3 Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tt

tt portretas
Labai reikėtų, kad apmokestintų privažiavimą ir valdininkams prie visų valstybinių įmonių.

manau

manau portretas
Renkama duoklė iš visų miesto žmonių, kad užkamšytų skyles, kurias padaro neprotingi sprendimai. Manau, kad sulauksim baudos už Kauno vandenų padarytą kliurką, o jie priklauso savivaldybei. Sumokės visi mokesčių mokėtojai, bet ne tie, kurie yra kalčiausi.Su transporto srautų mažinimu tai nieko bendro neturi. Beje, neturi būti jokių išlygų valstybinių įstaigų darbuotojams, metas naikinti tarybinį reliktą-privilegijas nomenklatūrininkams.

as

as portretas
mano manymu valanda 5eurai o ivaziavimas i senamiesti 10 euru nes paziurekit kas darosi sv gertrudos gatve neimanoma kvepuoti triuksmas statomi visokie prekybos centrai o pravaziavimas i tuos centrus vienintele gat
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių