Pasiūlymas – išravėti Laisvės alėją

Naujai rekonstruotoje Laisvės alėjos dalyje jau veši piktžolės. Dėl jų susirūpinę kauniečiai teiraujasi ir apie kito rekonstrukcijos etapo pradžią.

Visai neseniai džiaugėmės, kad dvejus metus trukęs pirmasis Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas baigėsi. Atnaujintu pagrindinės pėsčiųjų gatvės veidu džiaugėsi ne tik miesto valdžia, bet ir kauniečiai, kurie kaipmat pamėgo čia rinktis.

Naujos dangos ilgai laukę miestiečiai tikėjosi, kad visi rekonstrukcijos darbai bus atlikti be priekaištų, tačiau, vos atvėrus atkarpą tarp A. Mickevičiaus gatvės ir Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios kauniečiai pažėrė kritikos. Iš pradžių kauniečiai baksnojo į nuskilusias plyteles – jas rangovai pakeitė. Dabar akis pradėjo badyti iš tarpų tarp grindinio styrančios piktžolės.

"Kviečiame ravėti Laisvės alėją", – pašaipiai socialiniuose tinkluose rašė kauniečiai. Komentaruose žmonės negailėjo ir kitokių replikų, kaip "Kas šieną ravi?"

Tokių dalykų netoleruojame ir netoleruosime. Darbus vykdęs rangovas turės nedelsiant pašalinti trūkumus.

Kauno valdininkai sako, kad Laisvės alėja yra prižiūrima ir žolių neturi būti, todėl darbus atlikusi bendrovė turės tarpus užpildyti skalda bei pašalinti trūkumus.

"Tai labai panašu į rangovo paliktą broką. Tokių dalykų netoleruojame ir netoleruosime. Darbus vykdęs rangovas turės nedelsiant pašalinti trūkumus", – atsakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Kol kas kauniečiams nėra aiškūs ir antrojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo planai. Anksčiau buvo skelbiama, kad ieškoma rangovų, kurie imtųsi likusią dalį vienu kartu rekonstruoti, tačiau darbai niekaip neprasideda. Praėjusiame miesto tarybos posėdyje pasklido informacija, kad savivaldybė jau trečią kartą skelbia konkursą, nes niekaip neatsiranda rangovų.

"Pirmus du kartus buvo pateikti per brangūs pasiūlymai. Tuomet paprašėme projekto autoriaus peržiūrėti projektą ir perskaičiuoti sąmatas pagal šiuo metu vyraujančias rinkos kainas. Tikimės, kad trečias kartas nemeluos ir sugrįš pirmajame konkurse dalyvavę septyni kandidatai, galbūt atsiras naujų konkurso dalyvių", – kalbėjo savivaldybės administracijos direktorius.

G. Petrausko teigimu, apie tikslią darbų pradžią bus galima kalbėti iš karto po konkurso. "Manome, kad tai galėtų būti kitų metų pavasaris", – pridūrė jis.

Likusios Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapas turėtų kainuoti apie 16 mln. eurų, o visi darbai turėtų būti atlikti per dvejus metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
kur Karalius?

pasiūlymas išravėti valdžiagyvių galvas

pasiūlymas išravėti valdžiagyvių galvas portretas
gal tada Kaune nebus naikinami medžiai ir želdinamos piktžolės, naikinama demokratija ir auginamas amens kultas.

Kaip meras pasakytų:

Kaip meras pasakytų: portretas
nors ir bilekaip, bet teisėtai. Ir greitai. Kaunas tvarkosi. O dabar Like ir nykštys į viršų.
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių