Naujovės uostamiesčio paplūdimiuose: liesis muzikos garsai

Antrosios Melnragės ir Smiltynės centriniame paplūdimiuose suplevėsavo mėlynoji vėliava. Šia proga pristatyta ir naujovių – muzikinė aikštelė, išmanusis plūduras ir elektroninis stendas.

Miesto valdžios atstovams mėlynosios vėliavos, kurios pažymi paplūdimių kokybę tarptautiniu mastu, įteiktos ceremonijos, kuri vyko Antrosios Melnragės paplūdimyje, metu.

Praėjusiais metais šis ženklas buvo suteiktas tik Smiltynės centriniam paplūdimiui.

Susirinkusiems svečiams pristatytos ir dar kelios naujovės. Antrosios Melnragės paplūdimyje jau įrengta muzikinė aikštelė. Užsukę į ją lankytojai galės pasiklausyti klasikinės muzikos. Atkreipiamas dėmesys, kad pastaroji nesklis už aikštelės ribų.

Tokia aikštelė bus įrengta ir Smiltynės centriniame paplūdimyje. Tai planuojama padaryti iki kitos savaitės pabaigos.

"Žiūrėsime, ar pasiteisins ši atrakcija. Iš pradžių galvojome padaryti taip, kad žmonės patys galėtų rinktis muziką, kuri gros, tačiau vėliau šios minties atsisakėme. Gali kilti sumaištis. Juk ateina skirtingų žmonių. Jei kiekvienas pradės junginėti, ieškoti, kas patinka, bus nelabai gerai. O ir koncertuose muzikos negali pasirinkti", – komentavo biudžetinės įstaigos "Klaipėdos paplūdimiai" direktorius Virginijus Urbonas.

Tad muzikinėje aikštelėje bus galima klausytis iš anksto parinktos klasikinės muzikos. Repertuaras kas tam tikrą laiką bus keičiamas. Muzika užgros, vos kažkam įžengus į aikštelę. Yra sumontuoti davikliai.

V.Urbonas apgailestavo, kad iki mėlynosios vėliavos įteikimo ceremonijos nespėta sumontuoti elektroninio stendo, kuriame bus pateikta informacija apie vandens ir oro temperatūrą. Užtruko pristatyti įrenginį.

Jūros vandens temperatūra bus matuojama išmaniuoju plūduru ir perduodama į stendą. Ateityje ši informacija bus skelbiama ir internete, kad kiekvienas neišėjęs iš namų galėtų pasižiūrėti. Tokie stendai bei išmanieji plūdurai atsiras Antrosios Melnragės ir Smiltynės centriniame paplūdimiuose.

"Informacija apie vandens temperatūrą labai svarbi paplūdimių lankytojams. Būtent ja pirmiausia ir domisi poilsiautojai. Žmonės patys galės pasižiūrėti. Gelbėtojams greitai nebereikės kojų sušlapti", – šmaikštavo vadovas.

Neįgaliųjų paplūdimyje jau sumontuota ir daugiafunkcė viešųjų erdvių stotelė. Joje galima išsikviesti gelbėtojus, prisipūsti dviračio padangas ar kamuolius. Įrenginys taip pat skleidžia interneto ryšį. Tokia stotelė veikia ir Smiltynės centriniame paplūdimyje.

V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad visą modernią techniką naktimis saugos saugos tarnyba. Iš karto buvo sumontuoti davikliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Viešose vietose neturėtų būti neišvengiamų triukšmo šaltinių.

K

K portretas
Nuotraukoj virvės truksta..

Vėtra

Vėtra portretas
Leiskite pailsėti nuo to triukšmo . Visur - kavinėse , parduotuvėse , kirpyklose , baruose , visur - triukšmas . Prie jūros noriu klausyti bangų ošimo , o ne tos prakeiktos jūsų muzikos . NUSIBODO !!!
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių