Panemunės tiltui Vyriausybė atseikės nuo 10 iki 15 mln. litų

Šiandien paaiškėjo, kad Vyriausybėje vykusiame pasitarime nuspręsta Panemunės tiltui skirti finansavimą iš Valstybės investicijų programos. Apie tai ketvirtadienį per miesto tarybos posėdį prakalbo socialdemokratų frakcijos seniūnas Valys Venslovas.

„Ką tik sulaukiau Vilniuje viešėjusio vicemero Vasilijaus Popovo skambučio. Jis buvo iškviestas pas premjerą Algirdą Butkevičių. Susitikime dalyvavo ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. Vyriausybė šiems metams Panemunės tiltui nusprendė skirti finansavimą, siekiantį nuo 10 iki 15 mln. litų. Nemanau, kad R.Sinkevičius sulaužytų savo žodį ir parama užstrigtų“, – sakė V. Venslovas.

Šiuo metu rangovas, bendrovė „Kauno tiltai“, tilto rekonstrukcijos darbus atlieka iš savo lėšų. Pernai bendrai iš savivaldybės ir Vyriausybės darbams buvo skirta 5,5 mln. litų. Šiemet savivaldybė atseikėjo 5,7 mln. litų.

Tokios lėšos – lašas jūroje, mat buvo planuota, kad daugiau nei 100 mln. litų kainuosiančiam tiltui kasmet iš savivaldybės ir Vyriausybės bus skiriama 35 mln. litų. Miestas tilto rekonstrukcijai yra įsipareigojęs skirti 30 proc. visos reikalingos sumos, likusius pinigus tikimasi gauti iš Vyriausybės ir ES struktūrinių fondų.

Anksčiau planuota, kad tilto rekonstrukcija bus pabaigta 2014 metų birželį, tačiau dėl stringančio finansavimo ši data gali nusikelti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

viciunia

viciunia portretas
Yra pjese(rusu)-daug triukšmo del nieko.Negali paprasčiausio tilto per Nemuna pastatyti-tai verkauja ,kad sunku ,kad reikia ne kava gerti o dieve dar ir dirbti.Susprogdintaji state apie 7-8 metus rusu stroibato kareiviai.Kaip state,taip ir pastate-šudinai.Gera ,vandeni stingstanti cementa pragere-užtat it nedaug tarnavo.Bet kol state kursavo keltai,garlaiviukai ir žmones neturejo nepatogumu.Naktimis ,i naktine pamaina kele motorkes už simbolini mokesti.KIEK pamenu 20 kapeiku.,Kur dingo jumoro laidu vedejai?Tada tarapunka ir štepselis visaii sajungai kele su Panemunes tilto statyba gardaus juoko.Vadino Nemuna plačiausia Tarybu Sajungos upe.Jei nebutu pikta-butu juokinga.

Artiukas

Artiukas portretas
LEISKIT PESTIESIEMS IR DVIRATININKAMS PEREITI TILTA!!! Ir mokyklos ir darzeliai ir darbai kaip ir salia, bet nepasiekiami. Dviraciais net senamiesti pasiekt vieni juokai buvo.Dabar vaziuot dviraciu piliakalnio gatve, kamikadziu užsiemimas.Reikia organizuoti akcija, ir masiskai visiems susirinkus pesciomis, dviraciais, rieduciais, invalidu vezimeliais šturmuoti tilta :)

to ff

to ff portretas
Ciurlionio tilta state 11 metu. Taip,l. ilgai,o ir lesu ilgai nedave. Tik, gerai tiek, kad Panemunes tiltas siauresnis (4 juostu), nei Ciurlionio (6 juostos) bei daug trumpesnis (273 m, o Ciulionio - 475 m); taip pat netures tokiu dideliu prietilciu. Tai galima tiketis (jei gaus ES lesu), kad 2014 m. pabaigoje ir baigs.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių