Pakelėse klesti nelegali prekyba

Dažnas važiuodamas į užmiestį pasvarsto, ar verta lėkti į turgų šviežių daržovių, kai šito gero siūlančiųjų pilnos pakelės. Tokių pardavėjų randasi ne tik užmiestyje pakelėse. Mieste taip pat galingos neoficialių prekyviečių tradicijos.

Dažnas važiuodamas į užmiestį pasvarsto, ar verta lėkti į turgų šviežių daržovių, kai šito gero siūlančiųjų pilnos pakelės. Tokių pardavėjų randasi ne tik užmiestyje pakelėse. Mieste taip pat galingos neoficialių prekyviečių tradicijos.

Pavojus saugumui

Daržovių ar vaisių sezoną galima nuspėti nė neišlipus iš automobilio. Ankstyvą pavasarį Raudondvario pl. pabaigoje būna išdėlioti sodinukų pavyzdžiai. Vasarai įsilinguojant toje pačioje vietoje sustoja jau daugiau automobilių, nes pasiūla saldesnė – braškės. Greičiausiai net užrašas prie tų parduodamų braškių yra: "Tikros lietuviškos. Ūkininko".

Gal tas ūkininkas kokiame atokiame ūkyje iš tiesų augina gėrybes, tačiau per dieną pravažiuojančių automobilių dulkėse skendėdamos braškės vargu ar tikrai geresnės, ar tikrai skanesnės. Klausimas kyla ne tik dėl užtikrinamų pardavimo higienos sąlygų, bet ir dėl į parduodamas braškes užsižiopsojusių vairuotojų keliamų eismo pavojų.

Sezoniniai pažeidimai

Kauno apskrities maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko pavaduotojas veterinarijos inspektorius Petras Tarvydas neužsikirsdamas pareiškė, kad pakelėse pardavinėti daržoves ir vaisius yra pažeidimas.

"Tai sezoninis pažeidimas. Braškės, agurkai, pomidorai, kopūstai, tuoj prasidės ir grybai. Mieste tokių pažeidimų mažiau užfiksuojame. Užmiestyje tai dažni pažeidimai. Tos prekybos vietos neatitinka higienos reikalavimų. Mes juos perspėjame, perduodame seniūnijoms, tačiau atrodo, kad jie susimoka skirtas baudas ir toliau prekiauja. Kol yra paklausa, tol bus ir pasiūla", – situaciją vertino P.Tarvydas.

Baudos negąsdina

Apie pastebėtus pažeidimus mieste Maisto ir veterinarijos tarnyba perduoda Kauno viešosios tvarkos skyriaus pareigūnams. Jie surašo administracinio pažeidimo aktą. Kai kurie prekybos taškai po tokių perspėjimų išnyksta, kiti persikelia į atokesnes vietas, tačiau visiškai išgyvendinti nelegalių prekybos taškų nepavyksta.

Kai kurie prekiautojai tiesiog prie savo namo vartelių pasistato staliukus su gėrybėmis. Tai ypač pavojinga, jei prekyvietė įsikuria tokioje vietoje, kurioje intensyvus eismas. Vairuotojai staiga stoja, paskui važiuojantysis dar svarsto, ar stoti, o norintysis tiesiog pravažiuoti papila negražių žodžių tiradą.

Kauno rajone, ties Batniava, abiejose kelio pusėse veikia nelegalūs daržovių prekybos taškai. Maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai apie tai yra informavę policiją ir seniūniją, tačiau išeities kol kas nerasta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jeigu,

jeigu, portretas
valdzia nesuvaldo kontrabandos, tai imasi pakelese pardavinejanciu savas uzaugintas darzoves zmones bausti, tikisi praturtejimo, nes tikriausia pritruko pinigeliu savo algoms pasikelti... geda pasipinigautojams...

Taigi, ...

Taigi, ... portretas
mielasis rasytojau, ar chemikalais apipurkstos darzoves turguose yra sveikesnes.... geda butu ir rasyti ... tikrai malonu yra nusipirkti is pirmu ranku uzaugintas darzoves , ir visada su malonumu perku viska... tai antireklama...

.

. portretas
minimoj vietoj Kauno rajone ne kartą prekiaujantys žmonės prašė valdžios turgelį pastatyt, tačiau sulaukia tik pažadų ir tie pažadai girdimi jau ne vienerius metus
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių