Pagalbos šauksmas išgirstas po nelaimės: Baltų prospektas pagaliau bus apšviestas

Dešimtmetį laukę, kada  Baltų pr. bus įrengtas apšvietimas, Šilainių gyventojai artimiausiu pajus permainas. Dar šį mėnesį bus pradėti statyti apšvietimo stulpai.

Dešimtmetį laukę, kada  Baltų pr. bus įrengtas apšvietimas, Šilainių gyventojai artimiausiu pajus permainas. Dar šį mėnesį bus pradėti statyti apšvietimo stulpai.

Gyventojų pagalbos šauksmą miesto valdžia išgirdo tik po kraupios nelaimės liepą, nusinešusios mamos ir jos devynmetės dukros gyvybę.

"Kauno diena" ne kartą rašė, apie ne vieną tragiškai pasibaigusį įvykį Baltų pr. Daliai nelaimių įtakos turėjo ir tai, kad prospektas neapšviestas. Vis dėlto iki šių metų vasaros miesto savivaldybė dalijo tik tuščius pažadus.

Prieš keletą mėnesių  savivaldybės įmonei "Kauno gatvių apšvietimas" buvo suteikta garantija, kuri leido iš banko pasiskolinti pinigų.

"Rugpjūtį senasis projektas buvo pakoreguotas. Dokumentus dėl paskolos jau susitvarkėme, tad dabar ruošiame darbo projektą", – sakė bendrovės "Kauno gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Kęstutis Žuromskas.

Pabaigti projektą prireiks dar savaitės ar pusantros. K.Žuromskas užsiminė, kad įmonė samdysis subrangovus, kurie atliks žemės kasimo darbus, paruoš vietą būsimoms apšvietimo stulpų atramoms. Jau yra paskelbti konkursai – belieka išrinkti laimėtojus.

"Jeigu neiškils nenumatytų kliūčių, dar šiais metais bent dalis prospekto atkarpos bus apšviesta. Darbininkai pradės dirbti dar  šį mėnesį", – žadėjo vadovas.

Apšvietimas bus įrengtas Baltų pr., nuo sankryžos su Rasytės g. iki Kauno klinikinės ligoninės. Bendra projekto vertė – 3 mln. litų.

Baltų pr. reikės demontuoti apie 50 jau esamų atramų, pakeisti visas požemines linijas, įrengti 188 naujus šviestuvus, kurio vieno kaina siekia apie 10 tūkst. litų.

Įgyvendinus projektą bus iš esmės atnaujintos kabelinės linijos, sumontuotos naujos šviestuvų atramos ir šviestuvai, pagal šiuolaikinius reikalavimus apšviesti ypač pavojingi kelio ruožai – pėsčiųjų perėjos, rekonstruoti apšvietimo valdymo punktai su moderniomis nuotolinio valdymo, gedimų diagnostikos ir elektros energiją taupančiomis redukcijos funkcijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
na, su ar be apšvietimo, bet kai eina be atšvaitų, tai tas pats kas loterijoj dalyvaut...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių