Paaiškėjo laikinas Vilijampolės globos namų vadovas

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė patenkino Vilijampolės socialinės globos namų direktoriaus Lino Butkaus atsistatydinimo pareiškimą. Ministrės atstovas Arūnas Malinovskis BNS patvirtino, kad L.Butkaus prašymas patenkintas trečiadienį.

Portalas kaunodiena.lt primena, kad po vienuolikmečio berniuko žūties Kauno Vilijampolės socialinės globos namų direktorius L. Butkus praėjusią savaitę nusprendė atsistatydinti iš pareigų.

Šiandien ministrė lankėsi šiuose globos namuose, kurių darbuotojai šią savaitę surengė protesto akciją. Jie antradienį piketavo Marijampolėje, kur Rugsėjo 1-osios proga lankėsi ministrė. Anot A.Malinovskio, pagrindinis protestuotų reikalavimas buvo neatleisti L.Butkaus. Visgi ministrė jo prašymą patenkino.

L.Butkus prašymą atleisti iš darbo parašė po A.Pabedinskienės ir prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimų trauktis iš pareigų. Ketvirtadienį BNS susisiekus su L.Butkumi, jis sakė nenorintis nieko komentuoti.

Pasak ministerijos pranešimo, ketvirtadienį susitikusi su Vilijampolės socialinės globos namų darbuotojais ministrė padėkojo už darbą sunkiomis aplinkybėmis.

„Po nelaimingo įvykio ir atsistatydinus direktoriui, norėčiau padėkoti Vilijampolės socialinės globos namų darbuotojams už iš ties susitelkusį ir atsidavusį darbą ypatingomis sąlygomis, todėl siekiant kuo greičiau stabilizuoti situaciją sieksiu, kad klausimas dėl įstaigos vadovo būtų išspręstas kaip įmanoma greičiau“, - teigė A.Pabedinskienė.

Ministerija šio centro naujo vadovo ieškos per konkursą.

Šiuo metu Vilijampolės socialinės globos namų direktorės pareigas laikinai eina Kėdainių socialinės globos namų direktorė Audronė Kasperavičienė, kuri taip pat yra Socialinių įstaigų vadovų asociacijos prezidentė.

Vilijampolės globos namuose apgyvendinami vaikai su proto negalia ar psichikos sutrikimais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ha

ha portretas
ha, ha, ha, gerai pastebėta! Tai aukščiausio lygio socialinė sauga ir kokybiškiausias darbas!

hm

hm portretas
tai kaip ponia spės ,tiek daug darbų dirbdama ir tiek pareigų turėdama?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių