Oficialių bedarbių Kaune beveik nemažėja

  • Teksto dydis:

Vis dėlto nedarbas Kauno regione ir toliau išlieka mažesnis nei šalies vidurkis (9,9 proc.) bei yra vienas mažiausių šalyje.

Šių metų spalio mėnesį registruoto nedarbo rodiklis Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje siekė 9 proc. visų darbingo amžiaus gyventojų. Kauno mieste ir rajone nedarbo lygis siekė 8,8 nuošimčius.

Palyginti su praėjusiu mėnesiu, nedarbas regione sumažėjo vos 0,1 proc. Spalį Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje registruota 4,5 tūkst. laisvų darbo vietų, įdarbinta per 3 tūkst. asmenų, remiamojo įdarbinimo priemonėse pradėjo dalyvauti daugiau nei 638 regiono gyventojai.

Spalio mėnesį Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje daugiau nei tūkstantis asmenų pradėjo savarankišką veiklą pagal verslo liudijimą, išduotas 31 leidimas įdarbinti užsieniečius.

Vis dėlto nedarbas Kauno regione ir toliau išlieka mažesnis nei šalies vidurkis (9,9 proc.) bei yra vienas mažiausių šalyje. Mažesnis nedarbas rugsėjo mėnesį fiksuotas Klaipėdos (8,5 proc.) ir Vilniaus (8,3 proc.) regionuose.

Daugiausiai laisvų darbo vietų Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje buvo siūloma pardavimų vadybininkams, buhalteriams, apskaitininkams, inžinieriams, transporto vadybininkams, pardavėjams, tarptautinių pervežimų vairuotojams, statybos sektoriaus darbininkams, virėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei

jei portretas
pati valdzia nori, kad bedarbiu butu ir galetu taskyti jiems pinigus - tai taip ir yra. Per dienas sedi ir geria,o vadinasi bedarbiai.Kitas net versliuka yra uzsukes, vistiek bedarbis. Kas nori dirbti tas randa ir darba. Jei butu mano valia,nemokeciau jokiu pasalpu darbingiems zmonems,o taip pat jokiu lengvatu butui islaikyti,jei negali tegul parduoda ir iesko mazesnio arba i kaima tegul eina- ten ukininkams truksta darbo ranku- o ir moka neblogai ir kai kurie dar pietus duoda.

butkelis

butkelis portretas
eisiu i kelmita gal

Kęstas B.

Kęstas B. portretas
Seniai bandau suprasti, kaip apgaus tuos, kurie iš Sodros pinigus sukišo į privačius pensijinius fondus. Pagaliau paaiškėjo. Šie nelaimingieji privalės kiekvienas pirkti anuitetą. Sumoki didelę sumą pinigų ir po to gauni reguliarias išmokas. Pasirodo, kad anuitetą tvarkančios kompanijos gali bankrutuoti, ir tie anuitetai nėra valstybės garantuoti: _Be to, pensijų kaupimo privačiuose fonduose laikotarpiu nuo bankroto žmogus yra apdraustas įstatymais.Tačiau jau išėjęs į pensiją, kada jis turės įsigyti anuitetą, nuo anuitetą pardavusios bendrovės bankroto jis nėra apdraustas [1]._ Štai kaip gali padaryti Sekundės tipo sukčiai: Įsteigti anuitetą tvarkančią kompaniją, pinigus pervesti į Bahamus, bankrutuoti ir toliau gyventi šiltuose kraštuose be rūpesčio. Tokia idėja, bet jos užtenka. Primityvius žmones apgauti nesunku. Kol dar galite, neškite kudašių atgal į Sodrą. Daugiau apie tai - surašant Google paieškoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių