Trūko kantrybė: šioje gatvėje vos pravažiuoja ir specialiųjų tarnybų automobiliai

Kauniečiai skundžiasi, kad nutiesus komunikacijas, Naujakurių gatvė liko suniokota. Vilijampolės gatvėje dar plyti senasis akmeninis grindinys, tačiau dabar jis nuolat byra, o tvarkyti nėra kam.

Naujakurių gatvės gyventojas Jonas pasakojo, kad šią Vilijampolės gatvę valdininkai žadėjo tvarkyti dar prieš kelerius metus. Visos problemos prasidėjo, kai čia atsikrausčiusiems naujakuriams buvo vedamos įvairios požeminės komunikacijos. Kasinėjimai pažeidė ir gatvės būklę. Dabar tenka ne tik stebėti byrantį istorinį akmeninį grindinį, bet ir laužyti savo automobilius.

Dar prieš dvejus metus apie gatvės būklę po kasinėjimų gatvėje buvo informuotas Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis ir savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas V.Šiliauskas. Tačiau padėtis iki šiol negerėja.

Kaunietis guodėsi, kad tvarkydami šilumos trasas darbininkai pažeidė ir gatvės dangą. Atlikę savo darbus jie nesutvarkė Naujakurių gatvėje atsivėrusių duobių, kurios nuolat didėja.

 

Savaitgalį duobę kliudė ir čia atvykęs policijos automobilis. O ką kalbėti apie gyventojus, kurie nuolat važinėja šia gatve.

"Gatvė yra apie 300 m ilgio, tačiau važiuoti ja yra labai sudėtinga, viskas nuolat smenga. Gal kas galite pagelbėti, nes jau sunkiai pravažiuoja ir specialiųjų tarnybų automobiliai. Savaitgalį duobę kliudė ir čia atvykęs policijos automobilis. O ką kalbėti apie gyventojus, kurie nuolat važinėja šia gatve, nors tiksliau būtų galima sakyti, jog keliaujame tiesiog duobėmis", – dėstė Naujakurių gatvės gyventojas.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A. Pakalniškis "Kauno dienai" patikino, kad avaringiausios duobės Naujakurių gatvėje bus sutvarkytos dar šiemet, kitąmet planuojama gatvės rekonstrukcija, tačiau dar nėra iki galo nutarta, ar čia bus paliktas istorinis akmenų grindinys, ar tiesiamas asfaltas.

Specialistas pažymėjo, jog po įvairių komunikacijų tiesimo darbų, privaloma atkurti pradinę gatvės būklę. Jei gyventojai mano, kad kažkur darbus atlikusi bendrovė sugadino grindinį ir jo nesutvarkė, apie tai turėtų informuoti Miesto tvarkymo skyrių.


Šiame straipsnyje: VilijampolėNaujakurių gatvėsuniokota gatvėkeliaiKauno keliaiskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

prajuokino

prajuokino portretas
mat neteko kantrybės.Yra dar prastesnės būklės gatvelių ir gatvių nei šita,bet lietuviams bele paverkšlenti.

Pasidžiaukim :)

Pasidžiaukim :) portretas
Tiems kas nori pamatyti žaibiškai ir kokybiškai vykdomų darbų: pasidairykit aplink Vieningo Kauno perimtą Šv. Mato gimnaziją, kur nuo rudens mokysis Caro anūkas. Stadionas bemat prasiplėtė 3 k., spec. dangos, drenažas, gatvėje priešais atsirado papildomas šviesoforas (šalia iki šiol normaliai veikusios reguliuojamos perėjos), dar kartą perasfaltuotas (pirmą kartą - jau šios savivaldybės) ir praplėstas, šviežiai suženklintas Kariūnų plentas, jungiantis vieno Anūko pradinę ant kalno su antro gimnazija, be to šviežiai išasfaltuotas mįslingas 3 m pločio pėsčiųjų (???) takas nuo kalno iki stadiono...

na ir kas

na ir kas portretas
tie specialių tarnybų automobiliai? Užtat savivaldybės klerkų automobiliai čia nevažiuoja.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių