Gatvės meno herojais džiaugėmės neilgai

Penktadienio rytą Laisvės al. praeiviai baisėjosi, kad nė savaitės neišbuvęs gatvės meno piešinys buvo subjaurotas.

„Nagus nukapoti“, – mestelėjo kasryt Laisvės alėja einantis į darbą kaunietis Vytautas. – Tegul rengia sankcionuotus piketus, o ne teršia miestą. Jei nepatinka kurio nors iš šių herojų elgesys ar pats herojus, tai tegul pagalvoja apie tuos žmones, kurie čia piešė. Čia nepagarba gatvės meno kūrėjams“, – negalėjo atsitokėti kaunietis.

Šią savaitę ant neseniai restauruoto Laivės al. 38 numeriu pažymėto namo fasado atsirado naujas gatvės meno kūrinys. Jame pavaizduoti du prie stalo sėdintys vyrai – miesto vadovas Visvaldas Matijošaitis ir jam kritikos negailintis architektas Audrys Karalius.

Savivaldybės komunikacijos skyrius išplatino pranešimą, kuriuo pažadėta, kad gatvės meno kūrinyje įamžintas V. Matijošaitis kauniečius pakvies į spontaniškus susitikimus

„Gyvas pokalbis su Kauno meru neformalioje aplinkoje vaišinantis skania arbata? Tokią galimybę kauniečiai turės rekonstruotoje Laisvės alėjos dalyje, prie neseniai atsiradusio gatvės meno kūrinio“, – rašoma pranešime.

Viešosios įstaigos „Idėja Kaunui“ iniciatyva ant naujai renovuoto pastato atsiradęs meno kūrinys, anot autorių, skatina diskusijas ir nuomonių apsikeitimą. Kauno merui ši idėja ir piešinys patiko, todėl jis nusprendė kartas nuo karto šioje vietoje rengti spontaniškus susitikimus su kauniečiais.

„Labai apmaudu. Nėra ką pridurti“, – nusivylimo neslėpė Kauno mero patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Grigalevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visą centrą išpeckelioję su savo giliom įžvalgom šitie "didieji" gatvės filosofai...

Anonimas

Anonimas portretas
Biauroja tie, kas piešia konkrečius žmones ir kiršina žmones. Kaunas ne širšių lizdas ir nereikia bandyti ju kantrybe

Rasa

Rasa portretas
Kokiu dvasios ubagu reikia but, kad bjauroti savo miesta....Geda del tokiu isgamu.
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių