Muzikinis teatras nušvito naujomis spalvomis

Šiemet Kaune daugiau spalvų. Metų pradžioje soboras nušvito Lietuvos trispalvės šviesomis, praėjusią savaitę Diabeto dienos proga Prisikėlimo bažnyčia sušvito mėlynai, o po to ją papuošė Prancūzijos vėliavos spalvos, taip reiškiant pagarbą Paryžiuje per teroristinį išpuolį žuvusiems žmonėms. Šiandien eilė atėjo Kauno valstybiniam muzikiniam teatrui ir miesto sodui.

Penktadienio vakarą teatro pastatą nušvietė ryškios, pulsuojančios spalvos, apšviesti sode stovintys biustai ir medžiai, suskambo klasikinė muzika. Tai viena šviesos festivalio „Spalvotas Kaunas“ sudedamųjų dalių. 

„Labai gražu, džiaugiuosi, kad šiandien ėjau pro šalį. Gaila, kad ne tiek daug žmonių atėjo pasižiūrėti, bet gal dar šiandien spės“, – kalbėjo kaunietė Rima. 

„Seniai turėjome svajonę taip papuošti teatrą prieš šventes. Būdavome, kad apšviesdavome centrinę fasado dalį, bet ir tai reikalaudavo daug pinigų. Dabar džiaugiamės jį matydami tokį. Tikiuosi, tai nebus vienkartinė akcija ir kitais metais tai tęsis ilgiau nei savaitgalį“, – pasakojo teatro vadovo pavaduotojas Rimantas Lekavičius.

Kauniečiai pamatyti naujomis spalvomis nusidažiusį teatrą galės visą savaitgalį. Kasdien šviesos sužibs 17 valandą ir švies iki vidurnakčio.

Apšvietimo sistemos montavimo darbai užtruko beveik dvi paras. Prireikė dešimties žmonių komandos, beveik 300 skirtingų šviesos įrenginių, maždaug 5 km kabelių.

Netrukus, prieš šventes, taip pat sušvis Istorinė prezidentūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pavydu

pavydu portretas
Koks nuostabus Kauno teatras. O koks pabaisa Klaipėdos muzikinis teatras. Restauruok nerestauravęs, vis tiek liks monstras. Juk galima buvo pastatyti teatrą Danės skvere. Būtų gražu, puiku, O dabar sumanė čia statyti tiltą, t.y. visiškai pražudyti senamiestį.

Arvys

Arvys portretas
Galetu toki apsvietima palikti visam laikui,juk 1000LT pastatas panasiai apsviestas daugeli metu puosia miesta ir neverkia kad brangiai kainuoja. Valdziai rimtai reiktu apie ta pagalvoti

romek

romek portretas
labai labai labai gaila, kad informacijos - reklamos apie šį renginį nebuvo, o jeigu ir buvo - tai nepakankamai
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių