Naujiena Kaune: atidaryta „Knygų ministerija“

Kol valdžia tik svarsto kai kurias ministerijas iš Vilniaus perkelti į Kauną, kauniečiai nieko nelaukia ir atidarė savo ministeriją. Laisvės alėjos pradžioje duris atvėrė unikalus knygų butikas „Knygų ministerija“.

Naujų knygų ir senojo Kauno dvelksmu susidomėjo ir Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio žmona Irena su dukterimis Viktorija ir Monika. Laisvės alėjos 29 įsikūrusioje „Knygų ministerijoje“ surengtas ir pirmasis koncertas. Šventinę atmosferą kūrė dainininkė Alina Orlova. Naujai duris atvėrusį knygyną pašventino kunigas Kęstutis Rugevičius.

„Knygų ministerijoje“ jau daug metų kvepia knygomis, mat čia prieš tai kauniečius džiugino legendinio J. Masiulio knygynas. Dabar dizainas pakitęs minimaliai. Siekta išlaikyti senojo Kauno dvasią, bet taip pat pridėta ir šiuolaikiškų elementų. Vienas jų – knygyne įrengta vieta, kur lankytojai galės pasimėgauti gardžiu kavos puodeliu ir paskaityti čia esančias knygas, o jei ji patiks, galės ją ir įsigyti.

„Knygų ministerijoje“ jau daug metų kvepia knygomis, mat čia prieš tai kauniečius džiugino legendinio J. Masiulio knygynas.

„Man asmeniškai yra kiek pavydu, kad būnant vilniečiu man teks vykti į Kauną dėl šios vietos. Čia žmonės galės ne tik skaityti knygas, bet ir pasiimti kokį nors skanumyną, susitikti ir pabendrauti su draugais bei maloniai leisti laiką. Manau, kad aš čia tikrai būsiu dažnas svečias“, - „Knygų ministerijos“ atidarymo metu kalbėjo renginio vedėjas Paulius Ambrazevičius.

Vienas iš „Knygų ministerijos“ įkūrėjų Paulius Virbickas sakė, kad jis netiki tinkliniais knygynais, kurie, kad ir kokie dideli būtų, nesugeba sutalpinti visų knygų. Netiki ir tais, kurie ignoruoja mažąsias leidyklas, nors jos papratai išleidžia geriausias knygas, todėl „Knygų ministerijoje“ žmonės neras didžiosios dalies knygų, tačiau tai nereiškia, kad čia jų negalės gauti.

„Mes „Knygų ministerijoje“ sąmoningai atsisakome didžiųjų leidyklų knygų, o net ir mažiausios leidyklos mums įdomios. Jei poetas išleido vienintelę knygą, o mes manysime, kad ji gera, tai ji ras čia vietą. Mes manome, kad pasaulyje yra per daug knygų ir per mažai laiko jas skaityti, todėl norime būti autoritetais“, - sakė P.Virbickas.

Jis tikino, kad jei „Knygų ministerijoje“ pirkėjas neras norimos knygos, galės ją užsisakyti internetiniame knygyne ir tą pačią dieną atsiimti pačioje „Knygų ministerijoje“. Taip pirkėjai galės savo biblioteką praturtinti bet kokiomis Lietuvos leidyklose išleistomis knygomis. Šis įprasto ir elektroninio knygyno bendradarbiavimas išplečia galimybes greitai ir paprastai gauti norimą knygą, neapribojant lentynų.

Knygyne nuolat vyks daugybė susitikimų su knygų autoriais bei jų gerbėjais. Greitu metu „Knygų ministerijoje“ bus pristatoma ilgai laukta naujausia Mantvydo Leknicko poezijos knyga, padėsianti vėl prisiminti meilę – „365 priežastys mylėti“. Taip pat numatytas ir Aušros Prasauskaitės knygos „Moterys. 12 įkvepiančių istorijų“ pristatymas. Šioje knygoje žinomos Lietuvos moterys – stilistė Agnė Jagelavičiūtė, manekenė Edita Vilkevičiūtė, aktorė Beata Tiškevič ir kitos – pasakojo savo sėkmės istorijas ir kvietė iš naujo pamilti pasaulį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agne

Agne portretas
Pries daug metu cia nebuvo jokios dovanu parduotuves .Dovanu parduotuve buvo salia,kur dabar uzdaryta maza kavinuke

Lina

Lina portretas
Labai malonu, labai smagu. Pagarba organizatoriams, knygų "fanams". Kaunas yra Kaunas.

Jėga

Jėga portretas
Labai patraukli vieta. Džiaugiuosi, kai Kaune atsidaro ne dar viena girdykla, bet miestelėnų kultūrinimo vieta!!! Ačiū.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių