Nauji autobusai keleivius vežios Kauno centre

Kaunas jau laukia 15 naujų mažai aplinką teršiančių autobusų. Žadama, kad jų maršrutai drieksis per miesto centrą.

Kaunas jau laukia 15 naujų mažai aplinką teršiančių autobusų, kurie Kaunui, kaip ir kitiems šalies miestams, nupirkti Lietuvai pardavus taršos leidimus. Žadama, kad šių autobusų maršrutai drieksis per miesto centrą.

Kaip sakė "Kauno autobusų" technikos direktorius Kęstutis Derliūnas, kol kas naujųjų autobusų bendrovės darbuotojai įvertinti negalėjo.

"Rankose turėjome tik lankstinukus su jų nuotraukomis. Buvome susitikę su gamintojais, kurie žadėjo, kad atsiųs pagaminę vieną eksperimentinį autobusą gerokai anksčiau nei likusiuosius. Tada ir bus galima jį įvertinti – tokios markės autobusų Lietuvoje dar neturėjome", – kalbėjo K.Derliūnas. Naujieji autobusai į Kauno gatves išriedės ne anksčiau nei kitų metų viduryje.

Planuojama, kad šie autobusai pakeis senus, jau susidėvėjusius, ir tuos, kurių eksploatacija kainuoja daugiausia.

Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis aiškino, kad ekologiškus autobusus bus stengiamasi nukreipti per miesto centrą. "Planuojame, kad jie važiuos ten, kur didžiausias eismo intensyvumas ir labiausiai užterštas oras – miesto centre. Dėl konkrečių maršrutų bus sprendžiama tada, kai autobusai pasieks Kauną, tačiau per centrą besidriekiantys autobusų maršrutai dažniausiai pasiekia ir atokiausius miesto kampelius", – sakė G.Degutis.


Autobusai – devyniems miestams

Kauną ir kitus aštuonis šalies miestus pasieks vienodi autobusai – ispaniški suspaustomis gamtinėmis dujomis varomi "Castrosua City Versus CNG" ir hibridiniai "Castrosua Tempus Hybrid/CNG". Sutartis su gamintojais kiekvienas autobusų parkas pasirašys atskirai. Visi 93 Lietuvos nupirkti autobusai bus pristatyti ne vėliau kaip per metus nuo sutarčių sudarymo dienos.

Be hibridinio autobuso (visi pareiškėjai gaus po vieną, o Telšių autobusų parkas – 2) bendrovė "Vilniaus viešasis transportas" gaus 20 suspaustomis gamtinėmis dujomis varomų autobusų, "Kauno autobusai" – 14, Klaipėdos autobusų parkas – 11, Šiaulių "Busturas" ir Panevėžio autobusų parkas – po 8, Marijampolės ir Telšių autobusų parkai – po 7, Ukmergės autobusų parkas – 5,  "Elektrėnų komunalinis ūkis" – 3 autobusus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras

geras portretas
centre senai raudonos konkės reikia........nuo Karmelitų iki rotušės.........arklys ypač ekologiškas kol nepasituština reikalui prispaudus........

ez

ez portretas
Kodel I Romainiu kapines taip sunku nuvaziuoti? Nera ne vieno autobuso nuo Dainavos rajono, o rajonas nemazas ir kapai dideli. Gal galima nors vasara paleisti viena marsruta, kada kapus reikia dazniau lankyti, laistyti geles. Pagalvokit miesto galvos...

NA NA

NA  NA portretas
kuo skubiau kauną reikia gelbėti nuo senų iš garantijų įšėjusių ,dar ir siaubingai barškančių ,avarinių troleibusų ,nors jie ir pigūs ,bet jie dėl savo senumo ,seniai nepatikimi ,kaunui reikia atsinaujinti ,šviežumo ir patikimumo ,,,,sėkmės kaunui , pozitivumo .
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių