Naująją Kauno autobusų stotį planuojama atidaryti sausį

Daugiau kaip metus vykusios naujosios Kauno autobusų stoties statybos eina į pabaigą – darbus planuojama baigti dar šiemet, o naująją stotį visuomenei atidaryti kitų metų sausį. Jau stovi naujasis stoties paviljonas, įrengiama ir požeminė stovėjimo aikštelė.

Investicijos – 9 mln. eurų

Senasis Kauno stoties pastatas, kuris buvo pastatytas dar caro laikais, sumažintas iki jo originalaus dviejų aukštų dydžio, taip atkuriant autentišką pastato siluetą. Investicijos į naują Kauno autobusų stotį siekia beveik 9 mln. eurų. Pagal sutartį bendrovė „Autokausta“ įsipareigojusi visus darbus užbaigti iki gruodžio 20 dienos. Tačiau keleiviams durys bus atvertos sausį.

„Planuojame atidarymą sausio 24 dieną, nes nusprendėme prieš Kalėdas darbininkams nekelti streso. Apie 80 proc. visų darbų jau yra padaryta ir rangovai viską suspės laiku, tačiau mums dar reikės čia įsikelti, todėl ir pasirinkome tokią datą“, – kalbėjo bendrovės „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Šiandien aprodyta, kokie darbai naujojoje stotyje jau atlikti. Šiuo metu miestiečiai jau gali matyti naujojo pastato kontūrus, žvelgiant nuo Vytauto prospekto dėmesį atkreipia ir didžiulis laikrodis. Prie naujojo pastato netgi bus priderinta viešojo transporto stotelė.

Senasis stoties pastatas taip pat atnaujintas. Rangovai pasakojo, kad raudonų plytų namukas buvo restauruotas taip, kaip atrodė vos tik pastatytas – atkurtos autentiškos fasado detalės, stogas. Čia pirmame aukšte įsikurs maitinimo įstaiga, o antrasis ir trečiasis aukštas bus nuomojamas biurams. Stoties patalpose taip pat veiks laukiamoji salė, kasos, bagažo saugykla, turizmo agentūra, kavinės, parduotuvės. Taip pat bus savitarnos kasos, neregiams skirta sistema.

L.Skardžiukas tikino, kad Kauno autobusų stotis bus didžiausia Lietuvoje. Čia per dieną pravažiuoja apie 700 autobusų, kurie perveža apie 10 tūkst. keleivių. Sostinės stotyje autobusų sulaukiama maždaug pora šimtų mažiau. Numatoma, jog didžiausias autobusų srautas bus 7-9 bei 14-16 valandomis.

Bus ir biblioteka

Naujajame autobusų stoties pastate didžiausias plotas priklausys „Rimi“ parduotuvei. L.Skardžiukas teigė, kad verslo pritraukimas į stoties paviljoną labai pagelbėjo, nes atnešė pajamų ir „Kautrai“ palengvino statybų kainos naštą.

„Visas prekybinis plotas buvo išnuomotas „Rimi“ parduotuvei, o jie ieškojo smulkesnių nuomininkų. Mūsų žiniomis, šiuo metu visos patalpos jau išnuomotos, tad stotyje bus ir telefonų parduotuvė, ir draudimas, kt.“, - vardijo „Kautros“ generalinis direktorius.

Pasak jo, autobusų bilietų kainoms naujosios stoties statybos įtakos neturės.

Antrame aukšte įsikurs ir soties administracija. L.Skardžiukas atskleidė, kad Kauno autobusų stotyje bus vieta ir bibliotekai. Čia keleiviai galės pasiimti knygų ir jas skaityti kelionės metu, vėliau grąžinti kito miesto autobusų stotyje. Žmonės ir patys šiai bibliotekai galės dovanoti knygų, kad kitiems keleiviams kelionė neprailgtų.

Daugiau naujovių

„Kautros“ atstovai parodė ir požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Joje tilps beveik 190 automobilių bei 100 dviračių. Čia miestiečiai laikinai galės palikti savo transporto priemones ir pasitikti atvykstančius savo artimuosius, nueiti į parduotuvę. Kol kas svarstoma, koks stovėjimo laikas bus nemokamas. L.Skardžiukas sakė, jog pradžioje nemokamas stovėjimo laikas galėtų būti dvi valandos, o vėliau – valanda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Prasau paaiskinti,kaip cia su matematika gaunasi.Pro miesta pravaziuoja 700 autobusu o stotis aptarnauja 600.Tai kur pasides likes 100 azutobusu ?

viciunia iš Šančiu

viciunia iš Šančiu portretas
Viskas,kas nauja yra labai gerai.Sausio 24-tą apžiūrėsim ir tada įvertinsim.Nors daugelis jau dabar ,,vertina".Dėl to nemokamo auto pasistatymo,kai sutinki ar išlydi keleivį-labai gerai.Su Rimi Kautrai nevertėjo susidėti (nors ir jų pinigai padėjo).Tai prieštaringai vertinamas prekybos tinklas.Manau privalėjo būti konkursas o ne sutartis.Čia tik mano ,ir tik mano, nuomonė.Dabar žmonės sako,kad tai bus Rimi su tarptautine auto stovėjimo aikštele.Rimi tai gal ir gerai,bet Autobusų stoties įvaizdžiui b l o g a i.Stotyje (mano ir tik mano supratimu) vertėjo įkurti nedidelę būtiniausių maisto prekių parduotuvytę,spaudos kioską,tualetus,vaiko ir motinos kambarį,policijos budėtojo kambarį-t.y. tai kas turi būti tokios paskirties pastate.Pagyvensim-pamatysim.

polka

polka portretas
o kada straipsnis apie Vytauto pr. šulnių ir prospekto remonto broką
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių