Nauja mada Kaune: iškirsti medžiai ir automobilių plovyklos po langais

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kaune plinta nauja mada – po daugiabučių langais dygsta automobilių plovyklos. Miestiečiai piktinasi ir skundžiasi, tačiau atrodo, kad jų šauksmas dingsta tyruose – verslininkai viską esą daro teisėtai, o plovyklų tik daugės.

Tokios kaimynystės nesitikėjo

"Atrodė neįtikima, kad tokioje pievelėje šalia daugiabučio namo galima ką nors pastatyti, bet pasirodo, kad jeigu tik moki suktis, viskas įmanoma – čia iškils automobilių plovykla. Statyba prasidėjo pernai rudenį", – pasakojo į redakciją paskambinęs Partizanų g. 194 namo gyventojas Jonas Biržiška.

Jis ir dar dviejų daugiabučių gyventojai pro langus matys automobilių plovyklą, girdės jos skleidžiamą triukšmą. Pasak J.Biržiškos, pirmo ir antro aukšto gyventojams naujasis statinys greičiausiai užstos ir saulę, tačiau kol kas žmonės jaučiasi bejėgiai.

"Su mūsų ir gretimų namų pirmininkais ar gyventojais niekas nekalbėjo, nieko nederino ir sutikimo neprašė. Plovyklos kaimynystėje tikrai nenorime, todėl surinkome gyventojų parašus ir kreipėmės į Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją prie Aplinkos ministerijos", – sakė J.Biržiška.

Žmonės prašė paaiškinti, ar jiems po langais prasidėję darbai vyksta legaliai, ar yra išduoti reikalingi leidimai.

"Mus turėjo informuoti per 30 dienų, tačiau tik lygiai po 30 dienų gavome atsakymą, kad jie užregistravo mūsų skundą ir įsipareigojo per 20 dienų atsiųsti atsakymą. Prašymas užregistruotas sausio 20 d. Gretimų namų pirmininkai į statybos inspekciją kreipėsi mėnesiu anksčiau, tačiau iki šiol niekas jokių atsakymų taip ir negavo", – konstatavo J.Biržiška. Dabar – pats statybos darbų įkarštis.

Leidimai išduoti

Į analogišką situaciją pateko ir Sukilėlių pr. 88 ir 92 namų gyventojai – po jų langais iškirtus medžius, saugojusius nuo prospekto triukšmo, taip pat pradėta statyti automobilių plovykla.

Kaip pasakojo šių namų gyventojai, sklypai šioje teritorijoje buvo suformuoti dar 1998-aisiais, tai turėjo būti gyvenamosios paskirties teritorijos, bet paaiškėjo, kad paskirtis bus pakeista ir čia iškils automobilių plovykla.

Gyventojai kreipėsi į savivaldybę, Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją prie Aplinkos ministerijos, kitas institucijas, tačiau pasijuto it musę kandę: viskas vyksta pagal įstatymus, net jeigu greta gyvenantiems žmonėms gyvenimo sąlygos žymiai pablogės.

"Taip arti daugiabučio langų plovyklos dar niekur nebuvau mačiusi", – stebėjosi priešingoje gatvės pusėje gyvenanti kaunietė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha ha ha

Ha ha ha portretas
Ko čia jaudinatės, juk tai žzdėtos permainos Kaune-taiga labia jau jų troškote, tuntais blsavote už išskirinius krabinius

Saulius

Saulius portretas
Fu tą iš mažosios joną :):):):)

Jonas

Jonas portretas
Tuos medžius sodino patys gyventojai prieš kokius 30m,odabar savivaldybe ne tik išdave leidimą juos iškirsti,bet ir gavo pinigus.kažkur apie 7000 eurų.Tai va kaip.
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių