Namą pardavė, bet atsiskaityti neskuba?

"Kauno diena" rašė Irmos Žilinskienės istoriją apie ketinimus pirkti individualų namą, kilusias abejones dėl jo kokybės ir finalą, kuriame liko be namo ir pinigų. Atrodo, kad net pardavęs kaunietės nusižiūrėtą būstą savininkas neskuba atsiskaityti.

Viltingi skelbimai

Nekilnojamojo turto pardavimo skelbimuose galima rasti Poderiškėse kylančio gyvenamųjų namų kvartalo reklamų, kad iš 38 naujutėlaičių namų liko neparduoti vos keturi namai su sklypais. Apie likusius vos kelis dar nenupirktus sklypus skelbia ir kvartalo Poderiškių kaime "Aušrinė" statytojai savo internetiniame puslapyje.

Tokios žinios pažadino kaunietės I.Žilinskienės viltis atgauti iš bendrovės "Stadena" vadovo, prieštaringai vertinamo verslininko Sauliaus Bittins likusius pinigus. Priminsime, kad I.Žilinskienė prieš metus nusižiūrėjo sklypą gyvenamųjų namų kvartale "Aušrinė", sumokėjo dalį pinigų, o neįvykus sandoriui nesėkmingai mėgina atgauti pinigus.

"Pagal skelbiamą informaciją, kurioje nurodoma, kurie "Aušrinės" gyvenamųjų namų kvartalo sklypai parduoti, aš suprantu, kad buvęs mano nusižiūrėtas sklypas yra parduotas. Tai lyg ir atsiradusi reali galimybė grąžinti visą likusią sumą, tačiau jokios žinios iš S.Bittins nesulaukiu", – naujienomis dalijosi I.Žilinskienė.

Skirtingos pozicijos

45 tūkst. eurų už 80 kv. m namuką ir apie 7 a žemės moteriai nebuvo lengvai pasiekiami.

Ji pardavė butą ir ėmė paskolą iš banko. Dalimis I.Žilinskienė statytojui sumokėjo 27 tūkst. eurų, buvo pasirašyta preliminari pirkimo sutartis. Moteris pasirinko, kad namą statytų tie patys pardavėjai – S.Bittins vadovaujama kompanija "Stadena".

Deja, prasidėjusios statybos ėmė kelti abejonių dėl kokybės. Remdamasi eksperto išvadomis moteris nepasirašė galutinės pirkimo–pardavimo sutarties. Iš sumokėtų 27 tūkst. eurų I.Žilinskienė atgavo 10 tūkst. eurų. Dar tiek S.Bittins teikėsi sumokėti tik po to, kai "Kauno diena" parašė apie susiklosčiusią istoriją. Pasak I.Žilinskienės, S.Bittins jai dar liko skolingas 7 tūkst. eurų.

"Pas teisininkus susitarėme, kad grąžinsime, kai parduosime tą namą, kurį statėme jai. Jos sumokėti pinigai yra investuoti, o namas dar neparduotas. Ateina vasara, tai tikimės, kad judėjimas nekilnojamojo turto rinkoje bus didesnis", – "Kauno dienai" gegužės mėnesį dėstė S.Bittins.

Jau rugpjūtį jo nuomonė staiga pasikeitė. "Yra pasirašyta sutartis, kurią mes išpildėme. Sutartis netesėta atsisakius sandorio. Sandoris neįvyko dėl jos kaltės. Tokiu atveju yra numatytos netesybos. Jos permokėtą sumą mes esame padengę. Daugiau šiuo klausimu mes nebediskutuosime, toliau šiuo dalyku rūpinsis teisininkai. Esame visiškai atsiskaitę su I.Žilinskiene", – pareiškė S.Bittins.

Išgąsdino brokas

S.Bittins piktinosi I.Žilinskienės išsakytomis abejonėmis, kuriomis moteris grindė savo sprendimą atsisakyti pirkti namą "Aušrinės" gyvenamųjų namų kvartale.

"Sienų mūras netinkamai privestas prie stogo konstrukcijos, palikti neužtaisyti tarpai; plastikinių langų tvirtinimas atliktas pažeidžiant statybos taisykles; ne pagal statybos reikalavimus apmūrytas ir viršutinis namo sienos perimetras, paliekant didelius tarpus (kai kur iki 1 cm) tarp blokelių, mūro sienos nevisiškai užpildytos skiediniu; namo stogo konstrukcijos gegnė pagaminta iš brokuotos medienos; stogo konstrukcijos mūrtašiai įskilę ir dar daugybė smulkaus broko", – tokias išvadas buvo pateikęs ekspertas.

"Mes pasirašėme draugišką sutartį, jei parduosime tą namą, grąžinsime jai pinigus. Tačiau mes to namo nepardavėme, o dalį pinigų jai grąžinome", – jau po kategoriško pareiškimo, kad neskolingas I.Žilinskienei, kartojo S.Bittins.

I.Žilinskienės vertinimu, pagal sklypų schemą, nurodytą pardavėjų internetiniame puslapyje, jos anuomet nusižiūrėtas sklypas turėtų būti parduotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau patyres tai :)

Jau patyres tai :) portretas
Na aisku ir advokatai ir savo pasiims gincuose teisminiuose .. O i subine sugrustu agurku jausmas ilgai jauciamas po to dar buna. Pasitampykit , suprasit patys savo patirtim. O ji neikainojama, bet jau po to, buna :)

Nuomone is savo asmenines patirties

Nuomone is savo asmenines patirties portretas
Manau ta moteriske tiek isgvaltavos ta statybininka, kad ta skolele jam pasirodys tokia maza ir galvos paskui kam cia tampiausi. Nes moterys yra moterys jos kaip priskremba..

kubilius

kubilius portretas
..tie zurnalistai dabar perkami puokstemis,kaip geles...nieko svento nebeliko....man tai tie kur parsiduoda nelimpa,bet lietuvoj jie populiarus,nors prostitucija draudziama istatymu
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių