Motociklininkų sekmadieno atlaidai Kačerginėje

Artėjantį savaitgalį "Nemuno žiedo" trasoje motociklininkų klubas "Navas racing" organizuoja motociklininkų mokymus, kuriuose dviračius žirgus pasibalnoję vairuotojai galės išgirsti ne tik teorinių žinių, tačiau ir jas pritaikyti praktiškai.

"Navas racing" vadovas Linas Navickas pasakoja, kad kursai šiemet, kaip niekada anksčiau, sulaukė didžiulio populiarumo. "Vos paskelbus registraciją, visos laisvos vietos buvo užpildytos per porą dienų, tad galime tik apgailestauti, kad visų norinčiųjų negalėjome užregistruoti, tačiau visus, vairuojančius motociklus, vis tiek kviečiu į Kačerginę – nė vieno atvykusiojo neišvarysime", – kalbėjo L.Navickas.

Prie mokymų, kuriuos motociklininkų klubas organizuoja jau trečią kartą, šiemet prisideda ne tik policininkai, vairavimo mokyklos, tačiau ir baikerių klubas "Motobroliai". Jie visiems atvykusiesiems taip pat sugalvojo pramogų – smagias estafetes, kuriose jėgas galės išbandyti visi norintieji, nepriklausomai nuo motociklo, su kuriuo atvyko į mokymus.

"Vairavimo mokyklos instruktoriai primins pagrindinius saugumo elementus, kurių motociklininkams reikia laikytis sugrįžus į gatves, o profesionalūs sportininkai labiau gilinsis į motociklo valdymo subtilybes", – pasakojo L.Navickas.

Pasak jo, labai svarbu ir patiems motociklininkams, savo dviračių draugų pasiilgusiems per žiemą, priminti, kad kiti vairuotojai, nematę jų beveik pusmetį, pamiršo, jog motociklininkai grįžo į gatves, kurios nėra pačios geriausios būklės, drąsiai važiuoti motociklu, o dar prisideda ir azartas, kurio nestinga nė vienam motociklininkui, po ilgesnio laiko užvedusiam motociklo variklį. "Dabar azartas ir per didelis greitis motociklininkams itin pavojingas. Apskritai greitai važiuoti patarčiau tik tam skirtose zonose, o ne bendrojo naudojimo keliuose", – tvirtino L.Navickas.

Paklaustas, ar nebus taip, kad po surengtų kursų į gatves grįžę motociklininkai bandys visus išmoktus dalykus pakartoti miesto gatvėse, L.Navickas tvirtino, kad eismo dalyvių požiūris į saugumą gerėja, ir vylėsi, kad gautas žinias motociklininkai panaudos tam, kad išvengtų kritinių situacijų, o ne jas kurtų patys. Jei nutiktų taip, kad vis dėlto patektų į pavojingą situaciją,  išsisuktų iš jos su kuo mažesniais nuostoliais.

"Į kiekvieno žmogaus galvą neįlisi, tačiau mes visuomet akcentuojame, kad miestas ne vieta važinėti ant vieno rato ar įrodinėti, kieno motociklas galingesnis. Tokiems dalykams yra skirtos uždaros trasos, todėl mes ir rengiame tokius mokymus, kad žmonės suprastų, kad savo transporto priemonės ribas bandyti reikia tik ten, kur niekam nekeliamas nereikalingas pavojus", – kalbėjo "Navas racing" vadovas.

Paklaustas, ar tam, kad motociklininkai taptų geresniais vairuotojais ir geriau valdytų savo techniką, užtenka vos dienos mokymų, L.Navickas pabrėžė, kad vairavimo įgūdžius reikia lavinti kasdien.

"Tai galioja tiek motociklininkams, tiek ir automobilių vairuotojams. Turi išsiugdyti tam tikrus refleksus, kad tuomet, kai gresia pakliūti į sudėtingą situaciją, protas ir kūnas veiktų kaip vienas gerai sustyguotas mechnizmas ir nekiltų abejonių, ką daryti", – įsitikinęs pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Motofanas

Motofanas portretas
Apranga su šaltu ir šlapiu asfaltu nesukimba.

...

... portretas
Nepadės tie atlaidai ant 'šėtono' sėdint. ;D

To Motofanas

To Motofanas  portretas
Motofane, jau jau taip pasivadinai, tai turėtum žinoti ir tai, kad nėra prasto oro, yra tik bloga apranga.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių