Motociklininkai leidosi į kultūrinę kelionę po Kauno apylinkes

Šeštadienio vidudienį iš Veiverių plento po Kauną ir jo apylinkes išsibarstė daugiau nei pusantro šimto motociklininkų – „BMW mototourism sprint 2017“ dalyvių.

Jau penktus metus iš eilės organizuojamo nuotykinio renginio tikslas – pažinti savo šalį, įdomias, į maršrutą įtrauktas istorines vietas, o aplankius jas, gauti taškus.

„Už maniškį skiriama 20. Tiesa, norint juos pelnyti, reikia gauti antspaudą užduočių lape ir nusifotografuoti prie griuvėsių. Štai tokioje pozoje, – į nuotrauką su uniformuoto vyriškiu ir ištiesta kairiąją ranka pirštu bakstelėjo III forto įgulos vadas Ovidijus Jurkša. – 1915 metų rugpjūtį, kai vyko Kauno fortų atakavimas, galingas sviedinys „Didžioji Berta“ suskaldė III forto pastatų dalį. Prie šios vietos tada nusifotografavo Kauno tvirtovės atakoms vadovavęs generolas Karlas Licmanas. Nuotrauka išgarsėjo visame pasaulyje kaip tuometinės vokiečių kariuomenės galios įrodymas.“

III fortas – viena iš dvidešimties, arčiausiai starto ir finišo įrengtų stotelių, todėl O. Jurkša neabejojo, kad didžioji dalis pažintinio žygio dalyvių čia sustos pirmiausiai.

Svarbiausia – geros emocijos ir naujos žinios. Tikiu, kad besibaigiant dienai savąjį bagažą gerokai papildysime jomis.

„Vis tiek būsiu čia iki 16 val. Gal kas nors nuspręs finišuodamas į fortą atvažiuoti“, – O. Jurkša sveikino vis labiau artėjančius odiniais drabužiais apsitempusius vyrus, kuriems išbėrė tą pačią istoriją kaip ir prieš tai buvusiems.

Išklausę išsamų pasakojimą ir įvykdę forto ambasadoriaus reikalavimą nusifotografuoti prie griuvėsių tokioje pat pozoje kaip K. Licmanas, kultūrinio žygio dalyviai negaišo – kūrė motociklus ir skubėjo lankyti likusius objektus. Jų atmintinėje buvo pažymėta Juškų etnografinė sodyba-muziejus, Klumpės malūnas, Babtyno-Žemaitkiemio dvaras, keltas „Vilkynė“, inžinieriaus Viktoro Reklaičio vila Kačerginėje ir kiti. 

„Už tolimiausius objektus galime gauti 80 taškų, tačiau esu tikras, kad visų jų nepalankysime, gal todėl į skaičius ir nesikoncentruojame. Svarbiausia – geros emocijos ir naujos žinios. Tikiu, kad besibaigiant dienai savąjį bagažą gerokai papildysime jomis. Štai, kad ir po stotelės forte, kur sužinojome apie „Bertą“ ir laiką, kiek po jos paleidimo drebėdavo žemė. Taip, 5 minutes“, – ant akių krentantį šalmą taisė kaunietis Tomas.

Pasak renginio organizatorių, kiekvienai komandai leista pačiai dėliotis savo maršrutą ir rinktis objektus. Visgi aplankyti vieną vietą visiems privaloma. Tai – Kauno savivaldybės vaikų globos namai.

„Optimistinis punktas, atspindintis Kauno politiką – grąžinti vaikus į šeimas. Ir jie grįžta!“– šiųmetę renginio temą „Žmonės grįžta“ darsyk priminė O. Jurkša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Kultūra aplink Kauna ? Turbūt juokaujat?

viskas

viskas  portretas
puiku ,tik labai triuk6minga

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Labai smagi kompanija aplankė III fortą, kur juos pasitiko pataisom pusbroliai O. ir A. Jurkšos ne Juškos :) . Visi dalyviai kantriai įvykdė numatytas užduotis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių