„Mokslo sala“ sulaukė pritarimo Seime

  • Teksto dydis:

Kauno vadovai Seimo "valstiečių" frakcijai pristatė Nemuno saloje planuojamo mokslo populiarinimo centro "Mokslo sala" projektą.

Pasak Kauno vicemero Povilo Mačiulio, projektui realizuoti itin svarbus Seimo narių palaikymas, užtikrinant jam reikalingą finansavimą.

"Tai yra nacionalinis objektas, todėl Kauno savivaldybė negalės įgyvendinti tokio objekto viena. Vystant šį projektą gana intensyviai darbuojamės su Švietimo ir mokslo ministerijos vadovybe, tačiau reikia ne tik Vyriausybės, bet ir Seimo narių palaikymo, kad toks objektas užsitikrintų pakankamą finansavimą", – sakė jis.

Mokslo populiarinimo centrą Kaune statyti nuspręsta po atrankos, kurioje su savo pasiūlymu taip pat dalyvavo Vilnius.

Preliminari viso projekto sąmata siekia 23 mln. eurų, tačiau neatmetama galimybė, kad ji gali būti didesnė.

Interaktyviame mokslo ir technologijų centre lankytojai galėtų susipažinti su žmonijos atradimais, išradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis, jame būtų pristatomos inovatyvios Lietuvos įmonės.

Moksleiviams svarstoma įrengti modernias laboratorijas, sudaryti galimybę centre stažuotis mokytojams.

Projektui finansuoti norima pasitelkti viešojo ir privataus sektoriaus partnerystę.

Idėja taip populiarinti mokslą sulaukė "valstiečių" frakcijos palaikymo.

"Tokie centrai ypač reikalingi, kol kas žmonės iš Lietuvos vyksta į Tartu ar Varšuvą lankyti panašių objektų. Labai norėtųsi, kad jiems to daryti nereikėtų ir "Mokslo sala" būtų įkurta Lietuvoje. O ir vieta – labai graži, infrastruktūros prasme patogi. Ši idėja jau turi mūsų palaikymą", – pareiškė "valstiečių" frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskas.


Šiame straipsnyje: Mokslo sala

NAUJAUSI KOMENTARAI

Švarkelis

Švarkelis portretas
Ne verslas o Mentas.........

KAUNIETI

KAUNIETI portretas
TIEMS KURIE NORI TYLUMOS,ZALUMOS IR IVAIRIU PROCEDURU SVEIKATAI,GROZIUI PRASOM KAUTROS AUTOBUSAS 152 BIRSTONAS-KAUNAS..RYTE ISVAZIUOT VAKARE GRYZT NAMUCIU MIEGOT...PABANDYKIT PVZ.BIRZELIO 9-10-11 VYKS BIRSTONO MIESTO SVENTE...JAU DAUG METU ZAVIUOSI SIUO KURORTU..KURIS GRAZEJA KIEKVIENAIS METAIS...O JEI YRA GALIMYBE NUSIVEST SAVO DVIRACIUS TAI IS VIS PUIKU...AISKU NUOMA YRA....KAM NUSIBODO KAUNO ZALUMA SIULAU SI KURORTA.SVARBIAUSIA,KAD NEREIKIA TOLI VAZIUOTI...GARANTUOJU..PAMATYSIT,KAD SALIA TOKS GROZIS ,RAMYBE...

ir

ir portretas
nuplovė vandenėlis visą salą po gero lietaus ............tik mokslo pievelė liko triušiams palakstyt
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių