Metų mokytoja: visus raginu kuo dažniau klausti „Kodėl?“

Ši pedagogė, parengusi daugybę konkursų ir olimpiadų nugalėtojų ir prizininkų, tapusi geriausia 2013 m. Kauno mokytoja, yra viena iš trisdešimties pretendenčių į Metų kaunietės titulą.

"Geriausios pamokos yra tos, kurios yra kaip mini spetakliai, kai ne šiaip išdėstai temą, bet ir pasitelki išmonės ar net vaidybos. Net ir ta pati nuobodžioji anglų kalbos gramatika gali būti labai įdomi, jeigu ją bandai aiškinti išradingai, interpretuoti", –  pasakojo Kauno Jono Jablonskio gimnazijos debatų klubo vadovė ir anglų kalbos mokytoja ekspertė Nijolė Tikuišienė.

Ši pedagogė, parengusi daugybę konkursų ir olimpiadų nugalėtojų ir prizininkų, tapusi geriausia 2013 m. Kauno mokytoja, yra viena iš trisdešimties pretendenčių į Metų kaunietės titulą.

Bandydama sudominti anglų kalba ji kartu stengiasi mokinius įpratinti mąstyti, kad jie gyvenime kuo dažniau savęs ir kitų klaustų "Kodėl?"

Šią misiją ji vykdo ir debatų klube, kuriam ji vadovauja jau 12 metų. "Debatai suteikia galimybę ištobulinti sugebėjimą kritiškai vertinti aplinką, bet kokioje situacijoje rasti ir kitą pusę. Į patį reiškinį pažiūrėti iš kelių pusių. Besirengdami debatams mokiniai išmoksta gerai sakyti kalbas, argumentuoti savo teiginius, pristatyti ir apginti savo nuomonę, pristatyti save", – vardijo mokytoja ekspertė.

Vis dėlto visų nuopelnų dėl mokinių pasiekimų, laimėtų konkursų ji sau prisiimti net neketina. "Man pasisekė, kad susiduriu su daugybe gerų, gabių, motyvuotų vaikų, mokinių", – kuklinosi pedagogė.


Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Finalinis "Metų kaunietės" renginys ir apdovanojimai vyks šių metų kovo 15 d.

Į kitą etapą pateksiančių moterų dešimtukas paaiškės vasario 4 d. Balsuoti už kandidates galima portale kaunodiena.lt/mk iki vasario 3 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai džiaugiuosi,

Labai džiaugiuosi,  portretas
kad Nijolė pretenduoja tapti metų kauniete :). Labai miela, nuoširdi ir gera moteris. Žurnalistai, daugiau rašykit apie tokius žmones, kurkit televizijos laidas apie mūsų vaikus mokančius ir ugdančius pedagogus, rašytojus, menininkus, šiaip gerus žmones,o ne apie visokius banditus ir plikus užpakalius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių