Merdinčiam S.Dariaus ir S.Girėno stadionui – gaivinimo planas

Antradienio pavakarę miesto savivaldybėje kauniečiams pristatytas teritorijos, kurioje yra S.Dariaus ir S.Girėno stadionas, detalusis planas. Tai būtina procedūra ruošiantis rekonstruoti šį objektą. Darbus ketinama pradėti dar šiemet.

Žaliakalnyje, Perkūno al. 5, esančio sklypo detalus planas buvo patvirtintas 2013 m. Jis buvo rengiamas atsižvelgiant į tuometinius planus S. Dariaus ir S. Girėno stadioną rekonstruoti minimaliai: pastatyti VIP tribūną ir stadiono vietų skaičių padidinti iki 12,5 tūkst.

Pernai naujoji miesto valdžia nusprendė imtis kur kas rimtesnės stadiono rekonstrukcijos padidinant žiūrovų vietų skaičių iki 16 tūkst., taip pat įrengiant stogą virš tribūnų. Savivaldybės duomenimis, tam buvo būtina koreguoti detalųjį planą. Detaliojo plano korekcijų taip pat reikėjo nusprendus vietoj apšilimo aikštės statyti lengvosios atletikos maniežą su požemine automobilių stovėjimo aikštele.

Detaliojo plano korekcijos buvo užbaigtos prieš mėnesį. Tai atliko savivaldybės įmonė „Kauno planas“. Visą mėnesį žmonės galėjo susipažinti su plano sprendiniais internete. Kaip skelbė savivaldybė, nuo kovo 15 iki 22 d. detaliojo plano ekspozicija vyko Žaliakalnio seniūnijoje, Partizanų g. 5, ir Kauno miesto savivaldybės skelbimų lentoje, Laisvės al. 96. Kovo 22-ąją savivaldybėje surengtas viešas plano svarstymas su visuomene.

„Detalusis planas papildytas naujais statiniais ir užstatymo zonomis, kad stadionas atitiktų FIFA reikalavimus“, - sakė projekto vadovas Vilius Paipalas. Anot jo, dabartiniame stadione, kur telpa apie 10 tūkst. žiūrovų, FIFA varžybos negali būti rengiamos.

Skelbiama, kad strateginis pasekmių aplinkai vertinimas neprivalomas, o pasiūlymus dėl detaliojo plano sprendinių buvo galima teikti raštu iki viešo svarstymo su visuomene pabaigos.

Projekto vadovas pristatė, kad stadiono žiedo kontūras nesikeis. Esamos tribūnos bus uždengtos stogu, taip pat bus pastatyta VIP tribūna, o erdvė po ja bus panaudotas varžybų teisėjams ir stadiono personalui.

„Halė lieka tokia, kokia yra, prie jos niekas nebus statoma. Pagrindinis žiūrovų patekimas į stadioną numatytas iš Sporto g. “, - dėstė V.Paipalas. Anot jo, ruošiamasi renovuoti aikštės dangą ir kitus stadiono įrenginius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau geriau

Jau geriau portretas
Atgaivinkime savivaldybe

Uzpelkiui

Uzpelkiui portretas
Jums asmeniskai linkiu, kad grandioziniai objektai atsirastu saliu Jusu namu. Tada Jus suprasite ka reiskia zmonems po darbo patekti i savo namus. Didziuliai stadionai turetu buti statomi ne mieste, bet uzmiestyje. Taip miestas isvengtu transporto spusciu.

šiuo metu Kaune viskas tik griaunama

šiuo metu Kaune viskas tik griaunama portretas
todėl baisu, kad po "gigantiškų statybų" neliktų dar didesnė griuvėsių krūva.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių