Iš makabriškos nacionalistų eisenos išvarytas V. Šustauskas

Šeštadienį Laisvės alėjoje deglais nešini žygiavo nacionalistai, aidėjo skanduotės „Lietuva–lietuviams“, „emigrantus lauk“, priekyje ėjęs dalyvis saliutavo nacių būdu, o Vytautas Šustauskas buvo išvarytas iš renginio.

Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos organizuotame mitinge prieš imigrantus dalyvavo apie pusantro šimto žmonių. Jie nuo Soboro žygiavo Laisvės alėja iki fontano, ten nusuko link Vienybės aikštės ir sugiedoję Lietuvos himną išsiskirstė.

Pats pirmasis, nors ir nekviestas, į mitingą atvyko V. Šustauskas.

„Bus Panka? Tai reikia man eiti iš čia, kad vėl su tuo asilu nesusimuščiau“, – kalbėjo marginalinis politikas.

Visgi, mitingą jis paliko ne dėl J. Pankos. Policijos pareigūnai iškvietė tarnybas, kurios turėjo nutempti ne vietoje pastatytą politiko visureigį.

Grįžęs jis susistumdė su vienu mitingo organizatoriumi T. Skorubskiu ir pasislėpė už pareigūnų pečių. Netrukus jis iš renginio pasišalino.

Nuo soboro laiptų miniai kalbėjo Julius Panka, T. Skorubskis ir kiti tautininkų veikėjai. Iš tribūnos kalbėję žmonės prieštaravo pabėgėlių integracijai – apgyvendinimui, kalbos mokymui, stipendijoms ir pašalpoms, Lietuvai skiriamomis pabėgėlių kvotoms, kritikavo solidarumo idėją. Kritikuojama buvo ir ši Algirdo Butkevičiaus vadovaujama Vyriausybė, jos nariai vadinti „bekiaušiais“, skiriamos panegirikos Vengrijai. 

„Idėja yra pasipriešinti mums skiriamomis imigrantų kvotoms, kurias Vyriausybė priėmė be jokio pasipriešinimo ir svarstymo, nors didelė visuomenės dalis tam nepritaria. Kai imigrantai pradės plūsti, kai Europos Komisija kas tris mėnesius tvirtins naujas kvotas, tai turėsime didelių problemų. Tokių, kokias turi Skandinavijos šalys, Prancūzija, Vokietija, Didžioji Britanija“, – kalbėjo J. Panka.

Jis portalui kaunodiena.lt pasakojo, kad džiaugiasi Lietuvos tautinio jaunimo sąjungos surengtu mitingu, nors į jį susirinko nedaug žmonių. Į Kauną atvykę žurnalistai iš Latvijos juokėsi iš J. Pankos ir klausė, ar tik tiek žmonių gali susirinkti Lietuvoje.

„Pas mus Rygoje žygiuoja tūkstančiai“, – kalbėjo jie.

Leptelėjus, kad Lietuva, kurios vos ne trečdalis gyventojų gyvena emigracijoje, myli migrantus, šie tik dar kartą nusijuokė ir pasakė, kad galime juos pasiimti visus.

Dėl menko dalyvių skaičiaus galima kaltinti ir Džordaną Butkutę.

„Šiandien 19 val. Džordanos koncertas, o daug kas jau turėjo bilietus“, – liūdėjo vienas dalyvių.

Renginys su kalbomis ir eisena truko valandą, praėjo be incidentų, išskyrus vieną – priekyje žygiavęs dalyvis saliutavo nacių būdu, bet netrukus prie jo pribėgo T. Skorubskis ir nuleido ranką.

Eisenai pritarė didžioji dalis Laisvės alėjoje buvusių praeivių.

„Kiekvienas turi teisę reikšti savo nuomonę, o aš pats nepritariu pabėgėliams skiriamoms stipendijoms studijuoti“, – kalbėjo nemokamai studijuojantis vaikinas.

„Šaunuoliai“, – riktelėjo neblaivi ant suolelio sėdėjusi moteris.

Į raginimus suploti, jei nenori imigrantų, atsišaukė dešimtys kitų praeivių. Tik viena moteris pakomentavo, kad jai šis renginys makabriškas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

shiusha

shiusha portretas
slykstu skaityti tokias pamazgas. kas yra makabriska? Atakos Paryziuje buvo makabriskos. o kas cia buvo? nacionalistai? nemaciau nei Murzos, nei Razmino. Prie ko cia Sustauskas? nei jis isvarytas, nei apie ji tema.

Pikc

Pikc portretas
Šito, atsiprašant, "žurnalisto" kultūros bei psichikos lygį rodo štai tokie "perliukai": Apie eitynes ir nenorinčius nelegalų žmones: "Buvau vakar eitynėse. Pakeliui dėliojau špargalkę ir galvojau pavadinus "fašistuojančių marginalų eitynėse dalyvavo vien tik dalbajobai". [...] koks 70 procentų liaudies pritaria jiems ir tai yra labai liūdna"; "sauja nepritapėlių nevykėlių pseudo istorijos studentų, kurie stiprūs jaučiasi tik besitapatinantys su milijonus pražudžiusiu režimu"; Apie lietuvių teisę spręsti: "Migrantai bus - nori tu, Butkevičius, Grybauskaitė, Panka, ar ne. Bet dar gali spėti tam paruošti savo bailią kompleksuotą smegeninę, daugiau laiko skirti pinigams uždirbti, o ne skaičiuoti svetimas varganas išmokas, rūpintis savo gyvenimu, o ne kaišioti pagalius kitiems". Apie Lietuvą: "Pats gyvenčiau kleptokratiškoje, debilų valdomoje valstybėje, apsuptas purvinų laukinių, be jokios ateities [...]" "Kauno tiesos" darbuotojų lygis tiesiog BLIZGA, sakyčiau. :)

man tai

man tai portretas
makabriskesnis budas dalinti lanstinukus muslimams, kad Lietuvon atvyktu ir EU parama "biudzetas" gautu. Mat per mazai mus zino, o jega temptis negalima, ane, Elijau ?
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių