„Maisto bankui“ kauniečiai aukojo net kavos

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Savaitgalį Kaune, kaip ir kituose 69 Lietuvos miestuose, vyko tradicinė paramos ir labdaros fondo "Maisto bankas" velykinė akcija.

Savaitgalį Kaune, kaip ir kituose 69 Lietuvos miestuose, vyko tradicinė paramos ir labdaros fondo "Maisto bankas" velykinė akcija.

"Tradiciškai du kartus per metus žmones kviečiame aukoti ilgai negendančių produktų įvairioms socialinę veiklą vykdančioms organizacijoms – vaikų dienos centrams, daugiavaikėms šeimoms, socialinių darbuotojų rekomenduotiems nepasiturintiems ir sunkiai gyvenantiems, neįgaliems žmonėms, – teigė labdaros ir paramos fondo "Maisto bankas" regioninio padalinio Kaune vadovė Karolina Puidaitė, prisipažinusi, kad pati paaukojo aliejaus ir šprotų. – Nors prieš Kalėdas žmonės būna dosnesni, tačiau širdingumą bei gerą valią demonstruoja ir prieš Velykas."

Kaune paaukoti maisto buvo galima apie 80 prekybos centrų ir parduotuvių. Akcijoje dalyvavo maždaug 7 tūkst. savanorių, iš jų apie 2 tūkst. Kaune.

Vien per kelias valandas viename didžiausių miesto prekybos centrų maisto paaukojo apie 120 žmonių. Labdarai skirtuose vežimėliuose daugiausia buvo makaronų, kruopų ir kitų greitai negendančių maisto produktų, kuriuos rekomendavo pirkti "Maisto bankas" savanoriai.

"Žmonės padeda kiek gali. Vieni perka pakuotę makaronų, o buvo vyras, atnešęs nupirktą maišą produktų: 3 butelius aliejaus, 8 pakelius miltų, makaronų, kruopų", – pasakojo viename prekybos centrų netoli kasų kantriai gerų žmonių laukusios vaikų dienos centro socialinės darbuotojos Laura Stumbraitytė ir Sigita Andriukevičiūtė.

"Abejojančių ar blogų, piktų žmonių – nė vieno. Visi geranoriški ir užjaučiantys, – prisipažino vaisvandeniu besigaivinančios ir ne vienoje labdaros akcijoje jau dalyvavusios merginos. – Daug kas priklauso ir nuo laiko. Žmonės dosnesni mėnesio pradžioje, po algų."

"Nekilo nė menkiausios abejonės, ar verta padėti sunkiau gyvenantiesiems, – teigė jau ne pirmą kartą su savo vyru maisto žmonėms aukojanti Agnė Šalauskienė, tądien paaukojusių kruopų, dribsnių, sultinio."

"Gyvenimas labai trapus. Niekas nežino, kas bus rytoj, gal man reikės pagalbos, gal mano draugams, artimiesiems? O kuo daugiau padėsime vieni kitiems, tuo geresnis bus šis pasaulis", – mintimis dalijosi Dariumi prisistatęs kaunietis.

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet maisto daugiausia paaukojo Kauno ir Vilniaus gyventojai.

"Šios akcijos rezultatai džiuginantys, pateisino mūsų lūkesčius", – vakar džiaugėsi K.Puidaitė. Visoje Lietuvoje maisto produktų paaukota daugiau kaip už 1 mln. litų, šią sumą papildys ir piniginės aukos – jas buvo galima skirti sumokant prekybos centrų kasoje.

Kauno regione paaukota gerokai daugiau nei pernai pavasarį. "Dauguma maisto produktų – makaronai, kruopos, miltai. Vis dėlto žmonės aukojo ir brangesnių prekių – cukraus, aliejaus. Kai kas pirko net saldainių, kavos", – sakė K.Puidaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aukoju

aukoju portretas
tiesiogiai šeimai,nepasitikiu skirstytojais.......mano nuomonė...

Ieva B.

Ieva B. portretas
*loti

Ieva B.

Ieva B. portretas
Labai džiugu, kad egzistuoja tokia akcija, kaip "Maisto banko" pagalba vargstantiems. Mes su draugu visada remiame, nors ir patiems pinigų trūksta, bet stengiamės su maišu ateiti, nes, kad ir kaip bebūtų, mums lengviau - turim butą, automobilį, abu dirbam, esam jauni ir sveiki. Visada lengva rasti prie ko prikibti - aukas vagia, prekybininkų triukas, nepasitikiu skirtytojoms... Gėda turėtų būti. Jei norėsi padaryti gerą darbą, darysi, o ne ieškosi priežasčių, kodėl to nedaryti. Skųstis, losti ir bartis visada lengviau. O mes dalinamės, ir dėl to labai gera širdy palieka :) Beje, itin pradžiugino, kad šiais metais tarp savanorių buvo daug paauglių - taip, jaunuolius reikia mokyti nuo kuo ankstesnio darbo: kiekvieno iš mūsų atsakomybė yra šį pasaulį daryti geresniu - ir visų pirma kitiems, o paskui sau :)
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių