M. Riomerio gatvėje – malonios permainos

Anksčiau M.Riomerio gatvėje gyvenantys kauniečiai skųsdavosi, kad  rudens ir žiemos vakarais prie namų nejauku, nes kiemai skendėjo tamsoje.

Dabar situacija pasikeitė – toje gatvės pusėje, kurioje yra namai neporiniais numeriais, vakarais įsižiebia daug gatvės apšvietimo žibintų, šviesu kiekvieno namo kieme.

„Dar neseniai buvo apšviesta, ir tai blankokai, tik pagrindinė mūsų kvartalo gatvė, o šalia esančiose gatvelėse viešpatavo tamsa. Grįžus iš darbo būdavo nesmagu keliauti neapšviestais kiemais. Tada dar ir pagrindinė kvartalo gatvė, kurioje yra namai neporiniais numeriais, atrodė klaikiai. Ji buvo labai duobėta, palijus tekdavo klampoti per purvyną. Labai džiaugiamės, kad pagaliau ši gatvė ir šalia esantys kiemai išasfaltuoti, prie kiekvieno namo pastatyti gatvių apšvietimo žibintai“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo M.Riomerio gatvės 11-ojo namo gyventoja Dalia Zdanienė.

Taip dabar atrodo kadaise labai duobėta gatvė

M.Riomerio gatvėje jau restauruota daug namų, renovacija vis dar vyksta. Gyventojai džiaugiasi teigiamais pokyčiais – išasfaltuotais keliais, trinkelėmis išklotais šaligatviais, prie kiekvieno namo įrengtomis automobilių stovėjimo aikštelėmis,  pastatytais moderniais požeminiais atliekų konteineriais.

Prie kai kurių namų pastatyti stalai su suoleliais. „Galima bus ramiai atsisėsti ir stiklelį išlenkti“, - šmaikštavo viename iš šių namų gyvenantis vyras.

Šalia 11-ojo namo baigiama įrengti  ir nedidelė krepšinio aikštele, kurios atsiradimu suinteresuotas jaunimas.  Tačiau kai kurie gyventojai tuo nėra patenkinti.

„Didžiausias džiaugsmas, kad vakarais šviesu, gali drąsiai žingsniuoti ir nesibaiminti, kad įlipsi į balą ar purvyną. Anksčiau purvas, balos, tamsa nuteikdavo niūriai, o duobėtomis gatvėmis vaikščioti reikėdavo labai atsargiai“, - teigė D.Zdanienė.

Anksčiau M.Riomerio gatvės gyventojams tekdavo bristi ir per balas



NAUJAUSI KOMENTARAI

sako padeda.

sako padeda. portretas
skalbiniu dziovimas. Toks daiktas kaip dziovyke girdetas?

Lietuvis

Lietuvis portretas
Puikus, vadovelinis pavyzdys kokie mes lietuviai esame.Aisku ir tai, kad kas nedirba tas neklysta.Ir atstumas iki krepsinio aiksteles ir suoliukai ir dar kitu klaidu gal ir padaryta ? Bet burbekliu tai yra konkreciu.Kokios rubu dziovykles viduryje miesto ? Juk dulkes, masinos !? Tam 21-mame amziuje yra buitine technika.Pirkites nuosava nama ar vaziukite i kaima, jei vejyje norite skalbinius dziovinti. Saunuolis Meras ! Kaune reikalai pradejo judeti, tik svarbu nesustoti !

Leta

Leta portretas
Aikštelėse tuščių vietų daug, tačiau jei galėtų. lietuvis įvažiuotų į laiptinę. Taigi, todėl ir mašinų vamzdžiai tiesiai į langus. Nežinia, kaip bus su krepšinio aikštele, bet jeigu kamuolys dunksės nuo ryto iki vakaro, ne vieną iš proto išves, Tikėkimės, kad aikštelės danga sugers atšokančio kamuolio garsą. Na, dėl staliukų ir suolelių irgi reik būti optimistams, gal dar ne kiekvienas priešais langus bambalius išsitrauks. Aikštelės turėtų būti rakinamos, nes jaunimėlis jei prisigeria, viską laužo, kas pasitaiko kely. O baltinių nėra kur džiauti, galima būtų ištempti virves tarp medžių, bet tuos išpjovė. Nereiktų liepų, būtų baisus šiukšlynas,o aplink dar bičių spiečiai joms žydint. Geriau jau būtų sugalvoję sodint spygliuočius, tada žiemą ir vasarą ir žalia ir gražu. Na. didelis pliusas dėl šaligatvių ir tos autostrados. Na, o suoliukai po langais tikėsimės, kad bus reikalingi seniems žmonėms prisėsti pailsėt, būkim optimistai.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių