M. K. Čiurlionio koncertų centrui pateikta 119 architektų pasiūlymų

Kaune statyti planuojamam Mikalojaus Konstantino Čiurlionio koncertų centrui pateikta 119 architektų pasiūlymų.

„Labai džiaugiuosi, kad tiek darbų pasiekė Kauną, Lietuvą ir kad net truputėlį sugriežtinus sąlygas darbų kiekis yra labai didelis“, – BNS pirmadienį sakė architektas, „Vieningo Kauno“ atstovas Kauno taryboje bei darbus vertinsiančios komisijos narys Jonas Audėjaitis.

Pasak jo, kadangi prieš metus vykusiam „Mokslo salos“ tarptautiniam konkursui sulaukta 144 darbų, šįkart sąlygos pakoreguotos, siekiant sulaukti darbų iš autorių, turinčių galimybes vėliau projektą iš tiesų įgyvendinti.

„Aš manau, kad (dabar yra daugiau) brandesnių darbų nei kad prieš tai vykusiame konkurse“, – sakė J.Audėjaitis.

Kol kas visi darbai yra pristatomi anonimiškai, jų autoriai liks nežinomi iki pat konkurso pabaigos, todėl neaišku, iš kokių šalių atkeliavo pasiūlymai.

Kaip BNS pranešė Kauno savivaldybė, su dalyvių darbais miestiečiai nuo pirmadienio vakaro galės susipažinti "Žalgirio" arenos III aukšte. Darbai bus eksponuojami iki rugsėjo 25 dienos.

Vėliau tris dienas dirbs vertinimo komisija, sudaryta iš savivaldybės atstovų, Lietuvos ir užsienio architektų bei muzikos specialistų, kuri rugsėjo 28 dieną paskelbs architektūrinio konkurso nugalėtojus.

Pirmųjų trijų vietų laimėtojams atiteks prizai, siekiantys po 25 tūkst. eurų, be to, su jais bus deramasi dėl koncertų centro projektavimo.

Tarptautinį architektūrinį konkursą rengia Didžiosios Britanijos konsultacijų kompanija „Malcolm Reading Consultants“.

Savivaldybė anksčiau yra skelbusi, kad M.K.Čiurlionio vardo koncertų salei jau parinkta vieta, patvirtintas detalus sklypo planas, parengta galimybių studija, užtikrintas pradinis 3,5 mln. eurų ES finansavimas koncertų centro aplinkai.

Anot galimybių studiją parengusių ekspertų, didelio masto renginiai pritrauktų daugiau miesto lankytojų, skatintų turizmo augumą, didintų viešbučių, maitinimo įstaigų paklausą. Sklypo vieta yra svarbi puoselėjant miesto kultūros infrastruktūrą istorinėje miesto dalyje ir duotų impulsą pietinio Nemuno kranto regeneracijai.

Visą projektą baigti ir centrą pastatyti rengiamasi per maždaug penkerius metus – iki 2022 metų, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine.

Kol kas nėra aišku, kokia bus projekto vertė, tačiau savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS yra sakęs, kad planuojama sutilpti į 15–30 mln. eurų.

Kad Kaune turėtų iškilti kongresų, konferencijų ir koncertų  rūmai, svarstė dar ankstesnė miesto vadovybė – 2012 metais vyko pastato vietos parinkimo konkursas, jame nuspręsta, kad pastatas turėtų iškilti ant vaizdingo Nemuno kranto H. ir O. Minkovskių gatvės atkarpoje šalia tilto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

q

q portretas
tuoj vyks zapad pratybos, geopolitine padetis itemta. Lietuva turi septinmyliais zingsniais stiprinti savo ekonomika, tvarkyti uki. o cia del rododendru, atsiprasau, sovietiniai-nepriklausomi menininkai, nelaimingos ponios ir nuo alkoholio priklausomi laikrasciu komentatoriaaai viskuo piktinasi ir pagrindine rododendru naujiena skelbia. eina sikt pagaliau.

Izvalga

Izvalga portretas
Darbai dar nepaskelbti, bet Karalius kritikos jau turi...

reikės

reikės portretas
, reikės Alekso tiltui naujų aukštesnių turėklų .......siekiant skenduolių skaičių sumažint po koncertų centro atidarymo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių