Liberalai susipažino su kandidatais į EP ir patvirtino savivaldos rinkimų gaires

Šeštadienį Kaune posėdžiaujantis opozicinis Liberalų sąjūdis tarybos posėdyje priėmė gaires savivaldos rinkimams, susipažino su kandidatais į Europos Parlamentą (EP) ir patvirtino jų reitingavimo tvarką.

Tarybos nariams pristatyti 19 iš anksto iškeltų partijos kandidatų į Europos Parlamentą, dar trys iškelti ar išsikėlė posėdžio metu.

Tarp abėcėliniame sąraše esančių kandidatų – europarlamentaras Petras Auštrevičius, parlamentarai Viktorija Čmilytė-Nielsen, Vitalijus Gailius, Arūnas Gelūnas ir Eugenijus Gentvilas, Urugvajaus lietuvis Rimantas Leonavičius, buvęs Seimo narys Arminas Lydeka, lobistas Martynas Nagevičius.

Dar 16 iškeltų pretendentų dalyvauti atsisakė.

Šis sąrašas vėliau bus partijos reitinguojamas pagal patvirtintą tvarką ir sprendžiama, kiek narių liberalai deleguos rinkimuose į Europarlamentą.

Liberalai taip pat patvirtino dešimt principų, kuriais remsis per savivaldos rinkimus.

Pagrindiniu liberalų tikslu savivaldoje nurodomas siekis užtikrinti, kad žmonės būtų savo miestų ir miestelių šeimininkai ir gautų kokybiškas paslaugas.

Dešimt punktų, kuriuose akcentuojama švietimo ir darbo vietų kūrimo svarba, darni aplinka, pagarba žmogui ir kiti aspektai, skyriai turėtų integruoti į savo programas.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks kitų metų kovą, Europos parlamento – gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai jau ir Urugvajus į EP taiko?.. :

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
atominės elektrinės uždarymo architektai?...

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Tam,kurį jau,kaip ir mane,užkniso.Puteinas visuomet puteinas jis visuomet ten,kur valdantieji,o Kauno diena pertraukt gandragalvius nerzikuoja,nes gali bankrutuot,kaip tas rusų sienlaikraštis.Kitavertus,mes,Kauno dienos patriotai baudai susimestume.Bet labai neaiškūs Agrokoncerno Ramūno finahsiniai pajėgumai.Gal tiek to tegul patyli.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių