Laisvės alėjos grindiniui valdininkai nebeturi priekaištų

Kauno miesto savivaldybės atstovai praėjusią savaitę kalbėjo apie Laisvės alėjos pirmojo etapo rekonstrukcijos pabaigą, tačiau kelią užtvėrę betoniniai blokai vis dar stovi. Galbūt darbus pavyks užbaigti šią savaitę.

Praėjusią savaitę valdininkai kalbėjo, kad eis į rekonstruojamą Laisvės alėjos dalį patikrinti, ar ištaisytas brokas. Susirūpinta, ar nebėra suskilusio granito, ar tolygus plokščių aukštis, ar neliko kitų smulkių defektų. Portalas kauno.diena.lt pasidomėjo, kada galima tikėtis Laisvės al. pirmojo etapo rekonstrukcijos pabaigos. Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas suteikė vilties, jog dvejus metus trukę darbai bus pabaigti šią savaitę.

„Objekto priėmimas yra gana ilga procedūra. Mes praėjome, pažiūrėjome. Techninė grindinio dalis mus jau tenkina, bet dabar rangovai baigia sodinti želdynus. Po to bus dokumentų forminimas, o jis taip pat užtrunka. Bus rengiami įvairūs aktai, techninių prižiūrėtojų, inžinierių išvados. Tikrai nėra taip, kad atėjome, pažiūrėjome ir pasirašėme. Planuojama, kad šią savaitę viską užbaigs ir bus galima nuimti blokus“, – sakė jis.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad balandžio pradžioje savivaldybė sudarė defektų planą ir davė laiko bendrovei „Autokausta“ juos ištaisyti. Tąkart pastebėtos suskilusios granito plokštės, vietomis tarp jų buvo nevienodi tarpai arba jie nebuvo užpilti skalda.

Laisvės al. pirmojo etapo rekonstrukcijos sutarties sąlygose buvo įvardinta, kad darbus atkarpoje tarp soboro ir A. Mickevičiaus gatvių rangovas turi užbaigti per dvejus metus. Šio projekto sąmata – 4,3 mln. eurų.

Kauno miesto savivaldybė jau yra paskelbusi ir likusios Laisvės al. rekonstrukcijos konkursą. Kiti pėsčiųjų gatvės tvarkymo darbai nebus vykdomi etapais. Planuojama likusius rekonstrukcijos darbus pradėti šią vasarą ir užbaigti iki 2020-tų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kokie pinigai! Darbų kokybė turėtų būti be jokių priekaištų. Labai labai noriu tikėt, kad po metų kitų plytelės netšokinės. Juk kiek valdiškų užsakymų buvo atlikta nekokybiškai.

Abejoju

Abejoju portretas
kaip bus su tuo grindiniu tai pamatysim po metų kitų bet jei važinės dviaukščiai autobusai tai nieko gero nebus. Ne vieną kartą teko matyti kai prie viešbučio šalia buvusio centrinio knygyno dviaukštis autobusas išleidinėjo sportininkus kaip į viešbutį galima patekti ir iš Maironio g., ar negėda tokiems sportininkams. Jei tokie važinės tos plytelės neišlaikys tokių monstrų.

...

... portretas
Reikia teisingiau rašyt: "Jau valdininkai neturi priekaištų 'otkatų' dydžiui".
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių