Laisvės alėja taps didele statybų aikštele

Kauno miesto savivaldybė rengiasi paskelbti konkursą tolesnei Laisvės alėjos rekonstrukcijai. Tikėtina, kad rangovų šiems darbams atlikti bus pradėta ieškoti dar šį mėnesį.

Pasak Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Viliaus Šiliausko, šiuo metu taisomas projektas, kad vėliau nereikėtų daryti jokių korekcijų.

"Per pirmąjį rekonstrukcijos etapą iškilo daug klausimų ir reikėjo koreguoti projektą. Kad dabar taip nenutiktų, norime viską ištaisyti iki konkurso paskelbimo. Nuo pirminio projekto varianto nedaug kas keičiasi, tik atsiranda techninių – elektros, komunikacijų – klausimų", – sakė pašnekovas.

V.Šiliauskas pasakojo, kad vakar darbo grupė susirinko, kad būtų kuo išsamiau apibūdintos granito plokštės. Tam, kad jis kuo mažiau skirtųsi nuo pirmajame Laisvės alėjos rekonstrukcijos etape paklotos dangos.

"Kadangi bus kitas rangovas, tai jis dės savo medžiagas, tačiau mes granitą konkurse aprašome taip, kad jis būtų kuo arčiau jau paklotos dangos ir atitiktų visas technines sąlygas", – pridūrė jis.

Šiais metais visa Laisvės alėja taps didele statybų aikštele. Miestas atsisakė planų rekonstrukciją vykdyti etapais. Seniau buvo numatyta pagrindinę Kauno pėsčiųjų gatvę tvarkyti dalimis. Besibaigiant pirmajam etapui, skelbiama, kad likusi Laisvės alėjos dalis bus rekonstruojama vienu metu.

Kol kas tiksliai negaliu pasakyti, kada skelbsime, bet tikiuosi, kad tai bus šį mėnesį.

"Bus skelbiamas vienas konkursas likusioms Laisvės alėjos dalims", – patikslino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Administracijos direktoriaus pavaduotojas jau užsiminė ir apie terminus. Anot jo, kol kas liko projekte sudėlioti paskutinius akcentus. Kai visi dokumentai bus paruošti, miestas leisis į rangovų paieškas. Tikimasi, kad jos prasidės artimiausiu metu.

"Kai jau turėsime visas korekcijas, tik tada skelbsime konkursą. Kol kas tiksliai negaliu pasakyti, kada skelbsime, bet tikiuosi, kad tai bus šį mėnesį", – sakė V.Šiliauskas.

Anot jo, Laisvės alėjos rekonstrukcijos konkursas vyks apie tris mėnesius. Suradus tinkamiausius rangovus, prasidės realūs rekonstrukcijos darbai. Visos Laisvės alėjos rekonstrukciją planuojama pabaigti per dvejus metus nuo darbų pradžios. Kol kas dar nėra aiški tiksli suma, kurios reikės likusiems darbams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu Algiui

Pritariu Algiui portretas
Centras - komentatorius ryškiai ,,prisidėjęs" ar prisidedantis prie LA niokojimo

Dalgis

Dalgis portretas
Algiui: lyginant su tavo namo laiptinę Laisvės al. tikrai gerai atrodė. Bet lyginant su normalių žmonių laiptinėmis ir lyginant su normalių miestų centrinėmis dalimis, ji atrodė prastai. Labai prastai.

Algis

Algis portretas
Kokiem velniam reikejo tos rekonstrukcijos ,dar galejo buti simta metu , geriau lesas butu skyre kitu gatviu remontui ,nebent prireike kazkam pinigeliu prasiplauti.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių