Juokas pro ašaras: Laisvės alėjoje grotelės keliauja iš vienos vietos į kitą

Kuriozas – Laisvės alėjoje prie fontano atsivėrusi pavojinga praraja buvo uždengta lietaus surinkimo grotelėmis iš kitos vietos, pro kurią irgi vaikšto praeiviai.

Kuriozas – Laisvės alėjoje prie fontano atsivėrusi pavojinga praraja buvo uždengta lietaus surinkimo grotelėmis iš kitos vietos, pro kurią irgi vaikšto praeiviai.

Beveik 15 metrų ilgio ertmė prie restorano „Charlie Pizza“ pasimatė, kai po vasaros sezono buvo nuardyta lauko terasa – tada kauniečiai ir išvydo, kad šioje vietoje trūksta metalinių lietaus surinkimo grotelių.

Portalo kaunodiena.lt žurnalistai lyg detektyvai ėmėsi ieškoti kaltųjų, tačiau užteko paskambinti į savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių ir paaiškėjo, kad grotelių prie restorano niekas nevogė – jos anksčiau buvo perkeltos į kitą vietą. 

„Kai birželį buvo pavogtos grotelės Laisvės alėjoje, bendrovė „Kauno švara“ mūsų užsakymu paėmė prie restorano esančias groteles ir jas perkėlė prie Įgulos bažnyčios, kur buvo pradingę daugiausia grotelių. Kitose vietose panaudotos medinės grotelės“, – aiškino skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jo teigimu, taip pasielgta todėl, nes buvo žinoma, jog prie restorano vasarą bus įrengta lauko terasa, kuri uždengs atsivėrusią kiaurymę. Tačiau po lapkričio 1 d. ją išardžius, Laisvės alėjos grindinyje atsivėrė skylės.

Šiandien lietaus surinkimo grotelės sugrįžo prie restorano, tačiau ne iš ten, kur buvo nukeliavusios prieš kelis mėnesius. Portalo kaunodiena.lt žurnalistai užfiksavo, kaip bendrovės „Kauno švara“ darbininkai nurinko groteles, esančias prie tvora aptvertos buvusio „Merkurijaus“ teritorijos, ir jas perkėlė prie picerijos. 

„Atkarpoje nuo fontano link savivaldybės yra didesnis pėsčiųjų srautas, todėl nusprendėme, kad metalinės grotelės ten labiau reikalingos“, – aiškino A. Pakalniškis. Prie „Merkurijaus“ tvoros vietoj metalinių bus sudėtos medinės grotelės.

A. Pakalniškis žadėjo, kad jeigu darbininkai nespės šiandien sudėti medinių grotelių, vieta bus aptverta apsauginėmis tvorelėmis, kad pėstieji būtų saugūs, o ryt viskas bus sutvarkyta.

Jis užsiminė, kad užsitęsus policijos tyrimui dėl vagystės yra svarstoma iš gelžbetonio išsilieti groteles ir jas sudėti vietoj laikinų medinių. 

Tyrimas dėl masinės grotelių vagystės dar nebaigtas. Portalas rašė, kad įžūli vagystė buvo įvykdyta birželį. Ilgapirščiai teritorijoje aplink Įgulos bažnyčią ir S. Daukanto gatvėje pasisavino 250 grotelių, kurių vertė viršija 43 tūkst. litų.

Pareigūnai kartu su savivaldybės atstovais dar vasarą patikrino beveik 20 metalo supirktuvių, bet reidas jokių rezultatų nedavė. Vietoj pavogtų grotelių jų vietoje buvo laikinai paklotos medinės grotelės, nes naujoms metalinėms, anot savivaldybės, nėra pinigų.

„Policija minėjo, kad lyg kažką užčiuopė, tačiau detaliau nepasakojo, nes vis dar vyksta tyrimas“, – portalui kaunodiena.lt sakė A. Pakalniškis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

apsauginis

apsauginis portretas
O,gražu su tom grotelėm išėjo: Kol Meteras buvo uždengęs lauko kavinės grindim,tai grotos naudojamos prei buvusio Merkurijaus,o jau rudenį reikia parkeliti prie Metro,nes išėjas Kupčinskas gali koja ižsisukti. - GĖDA Kauno merijai!!!

s...s

s...s portretas
Ble dasigyvenom per 20 metu net pagrindines alejos nesugebam sutvarkyti,nejaugi vieni silpnaprociai neigalus cia teliko? Kiek dar pulsim? Nu ir nx...

Kosmaras

Kosmaras portretas
Kokio cia ruso laukiat? Gal galveles perkaito?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių