Kurios Kauno gatvės bus tvarkomos šįmet?

Raudondvario pl. rekonstrukcija, kitų pagrindinių miesto gatvių kapitalinis remontas ir daugiabučių namų kiemų bei įvažų remontas – visa tai įrašyta savo techniką jau ruošiančių Kauno kelininkų prioritetinių darbų sąraše.

Iškovojo daugiau lėšų

Pasak Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo Aloyzo Pakalniškio, per šiuos metus planuojama kapitališkai sutvarkyti K.Baršausko g., Pramonės pr., Taikos pr, Tvirtovės al., likusią K.Petrausko g. atkarpą, Savanorių p. ir Veiverių g. prasčiausios būklės atkarpas.

Remonto darbus šįmet planuojama vykdyti ir Varnių g., Kapsų g., Zanavykų g., Žiemgalių g., Siūlų g. Taip pat ketinama sutvarkyti Jonavos g. žiedą, Jotvingių g. ir Rasytės g. atkarpą iki Baltų pr., Žemaičių pl. (nuo Baltijos g. iki miesto ribos), Baltų pr. (nuo Neries kr. iki Žemaičių pl. ), F.Vaitkaus g., Karo aviacijos g., Girios g., Kluonio g. ir kitas. Tikslų gatvių, kurios bus tvarkomos šįmet, sąrašą artimiausiuose posėdžiuose tvirtins Kauno miesto taryba.

Šiais metais pavyko iškovoti kur kas daugiau lėšų, kurios miestui bus skirtos iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos. Iš viso turėtų būti skirta apie 7 mln. eurų, o tai yra 3 mln. eurų daugiau, nei buvo skirta pernai.

Prioritetas – plento rekonstrukcija

Šįmet Raudondvario pl. bus vykdoma esminė rekonstrukcija – tokia, kokia buvo atlikta A.Juozapavičiaus pr. ar Parodos g. Rekonstrukcijos darbai bus vykdomi visame 7,5 km ilgio Raudondvario pl. – nuo Jurbarko g. žiedo iki miesto ribos. Rekonstruojant Raudondvario pl. visi šuliniai bus perkelti į šaligatvių zoną, o po rekonstrukcijos šioje gatvėje dešimt metų bus draudžiami kasinėjimo darbai.

"Šios gatvės rekonstrukciją planuojame pradėti nuo vadinamojo Jurbarko g. žiedo", – tikino savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis.

Tilto atidarymas – spalio 1-ąją

Šiandien kauniečiai jau gali aiškiai matyti Žemuosius Šančius ir Panemunę jungiančio tilto kontūrus. Kaip ir numatyta, tiltas bus atidarytas šių metų spalio 1 d.
"Visi darbai vyksta pagal grafiką", – sakė A.Pakalniškis.

Dėmesys daugiabučių įvažoms

Šįmet didelės kelininkų pajėgos darbuosis ne tik Kauno miesto gatvėse, bet ir daugiabučių namų kiemuose bei įvažose į juos. Pastariesiems darbams numatyta 1,33 mln. eurų (4,6 mln. litų). Prioritetas bus teikiamas tų daugiabučių kiemams, kurių gyventojai finansiškai prisidės prie tvarkymo darbų.

Per 2014 m. kelininkai sutvarkė kelias dešimtis Kauno miesto gatvių, tarp kurių – K.Petrausko g., Savanorių pr. įkalnė, K.Veverskio g., Z.Gerulaičio g., Palemono g., Šiaurės pr., Draugystės g., M.Jankaus g., Pravieniškių g., Keramzito g., Pamario g., Chemijos g., Panerių g., Elektrėnų g., Biruliškių g., J.Lukšos-Daumanto g., Kiškių g. ir kt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jone

Jone portretas
Rokuose,Senajiesio gatvę ir visas rajono gatves sulaužė, išlankstė Europos geležinkelį statančios sunkiasvorės mašinos. Šitokius geležinkelio pylimus supylė. O savivaldybės ataskaitose apie Rokų gatves nei vieno žodžio. 20 METŲ GYVENAME KAUNE, BET VISĄ TĄ LAIKĄ TREMTINIO , PASTUMDĖLIO TEISĖMIS. Dėkojame Kauno savivaldybei... Matyt , kol bendruomenė nesukils , tol bus iš jos juokiamasi.

Viliuke

Viliuke portretas
Zinot,paskaicius komentarus,matosi,kad kiekvieno nagai i save lenkti. Kiekvienas miesto gyventojas gali pamineti kokia nori gatve,kuriai reikia remonto ir cia nieko nenustebinsi. Bet viena aisku - visu ju nesutvarkys per 1 metus. Cia ne tik didelis darbas laukia,bet ir lesu reikia labai daug. O mes kiekvienas,kadangi mokescius mokame visi,norime kad butu sutvarkyta butent musu gatve. Taip,kad nereikia cia vardyti tu gatviu,nes ir taip aisku,kad ju daug,o visu vienu metu neimanoma sutvarkyti. Pliurpaliai ir tiek,sita sutvarkykite,ana sutvarkykite. Kurgi ne,mostelesite burtu lazdele ir visos gatves naujos?

vega

vega portretas
Įvažas į kiemus išmuša sunkiasvorės Kauno švaros šiukšlių mašinos, tai kodėl kauniečiai turi prisidėti savo eurais prie šių kiemų tvarkymo? Mokestis už šiukšlių išvežimą yra pakankamas, kad jie prisidėtų prie šių įvažų į kiemus tvarkymo. Kauniečiai, neleiskime išmušinėti mūsų pinigėlių, rašykite, protestuokite, gal į tai bus atsižvelgta. Jeigu dabar sutiksime, tai ateityje aplamai patys turėsime tą atlikti 100 proc.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių