Kontrolieriai zuikiams spirgina padus

  • Teksto dydis:

Kontrolieriai Kauno miesto autobusuose ir troleibusuose kas savaitę pagauna nuo 25 iki 35 zuikių. Pažeidimų skaičius auga.

Kontrolieriai Kauno miesto autobusuose ir troleibusuose kas savaitę pagauna nuo 25 iki 35 zuikių. Pažeidimų skaičius auga.

Statistika iškalbinga: praėjusių metų gruodžio mėnesį pažeidėjams buvo surašyta 670 administracinės teisės pažeidimų protokolų, o šių metų sausį šimtu daugiau – 773. Tuo metu 2013 m. gruodį pažeidimų nustatyta dukart mažiau – 340.

Pasak bendrovės „Kauno autobusai“ vyresniosios kontrolės vadybininkės Romos Matulevičienės, pažeidimų tendencijos išlieka tos pačios: daugiausia administracinės teisės pažeidimų protokolų surašoma už važiavimą su lengvatiniu bilietu neturint asmens dokumentų, įrodančių teisę į transporto lengvatą. 

Sausį į miesto autobusus ir troleibusus plūstelėjo keleiviai, važiuojantys be bilieto. Iš jų nemaža dalis e. bilietus turi įsigiję, tačiau dėl įvairių priežasčių nėra jų aktyvavę, o tai prilygsta važiavimui be bilieto. Kiti keleiviai neatkreipė dėmesio, kad jų e. bilieto kortelės galiojimo laikas pasibaigė sausio 1-ąją. Tokie bilietai nebegalioja nuo sausio 2-osios, būtina įsigyti naujas korteles. Tai padaryti galima visuose e. bilietų platinimo punktuose.

Važiavimas be bilieto užtraukia baudą nuo 17 iki 28 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viliuke

Viliuke portretas
Cia vienas komentatorius raso,kad anksciau daugiau paleisdavo zuikius negu bausdavo. Tai tikrai netiesa. Pati buvau patekusi i situacija,kai netycia pasizymejau (dar buvo popieriniai bilietai) naudota bilieta ir teko sumoketi 60 lt bauda. O baudos buvo nuo 40 iki 100 lt. Niekada kontrolieriai nepaleidzia nenubaude,vedasi i masina,formina akta,ir turi susimoketi is karto,o jei neturi su savimo tiek pinigu,per banka ar interneta. Lygiai tas pats ir dabar - turi susimoketi bauda,nes,matyt,kontrolieriai pagal pagautu zuikiu skaiciu,gauna kokias nors premijas.

Viliuke

Viliuke portretas
O mano manymu,tvarkos,pradejus ilipima pro priekines duris,tikrai padaugejo,nes kiekvienas keleivis arba pasizymi el.bilieta arba perka pas vairuotoja. Aisku,buna,kad kas nors isoka ir per vidurines ar galines duris. Tie,matyt,ir nemoka. O siaip tvarkos tikrai daugiau ir zuikiu maziau.

NA NA

NA  NA portretas
kai pagalvoji ,kad lietuvoje , apsivogė , norėdamas pavalgyti sėdą į kalėjimą ,o apsivogė , norėdamas praturtėti ar į seimą pakliūti ,laisvas vaikšto ,žinot , didžiuotis nėra ko ,,,,,,sėkmės ,sodina į kalėjimą ,ne dėl to , kad apsivogei ,o dėl to ,kad įkliuvai ,,,,,
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių