Kol bankai taupo, žmonės gaišta laiką eilėse

Kauniečiai piktinasi, kad Aleksote ir Šilainiuose uždaryti "Swedbank" banko skyriai, o DNB banke per pietus tenka beveik valandą laukti savo eilės.

Kauniečiai piktinasi, kad Aleksote ir Šilainiuose uždaryti "Swedbank" banko skyriai, o DNB banke per pietus tenka beveik valandą laukti savo eilės.

Skyrių mažėja

"Ant klientų jiems nusispjauti. Uždarė banko skyrių Aleksote, kitą – Šilainiuose. Norėjau pasikeisti banko kortelę, teko kulniuoti į kitus skyrius. Patekti į V.Krėvės pr. arba Maironio g. esančius skyrius – misija neįmanoma", – portalui kaunodiena.lt skundėsi kaunietis ir piktai pareiškė savo einamąją sąskaitą pervesiantis į kitą banką.

"Swedbank" atstovas spaudai Saulius Abraškevičius patvirtino jau anksčiau mieste sklandžiusius gandus: bankas ėmėsi taupymo programos. "Skyriai buvo uždaryti vykdant klientų aptarnavimo padalinių tinklo optimizavimą. Norisi, kad banko skyrius dirbtų optimaliai. Žinoma, mes suprantame, kad daliai klientų labai patogu, kai banko skyrius arti namų, tačiau jeigu klientų srautas yra per mažas, akivaizdu, kad jis dirba nuostolingai", – teigė S.Abraškevičius.

S.Abraškevičius įrodinėjo, kad vis vien šiuo metu Kaune veikia daug "Swedbank" klientų aptarnavimo skyrių – septyni. Ir, palyginti su kitais miestais, daugiau padalinių esą yra tik Vilniuje – 15. Išsigryninti pinigus Kaune galima 53, o įnešti  – 22 "Swedbank" bankomatuose. Trijuose iš Kaune veikiančių "Swedbank" padalinių įrengtos savitarnos erdvės, jose galima pačiam atlikti daugumą finansinių operacijų.

Šešiais bankomatais mažiau

Kitų bankų atstovai skubiai paneigė bet kokias kalbas, kad Kaune šiemet nei buvo, nei bus uždarytas bent vienas jų bankų filialas.

Anot SEB banko Ryšių su žiniasklaida vadovo Arvydo Žilinsko, šiemet Kaune banko vadovybė nevykdė jokių pokyčių – nesikeitė nei banko skyrių, nei juose klientus aptarnaujančių darbuotojų skaičius.

"Vienintelis pokytis – šiemet Kaune panaikinti šeši bankomatai, o dalis bankomatų buvo perkelti iš vienos vietos į kitą, atsižvelgiant į kintančius klientų srautus", – kai kurias permainas vis dėlto pripažino A.Žilinskas.

Šiemet Kaune atsiras du nauji DNB banko bankomatai: Pramonės pr. ir prekybos ir laisvalaikio centre "Mega". Jais galės naudotis ir SEB banko klientai.

Glaistė kritiką

Daug kauniečių savo kailiu patyrė, kad į DNB banko skyrių Laisvės al. apie 13–14 val. geriau neiti – gali tekti laukti eilėje iki valandos. Tuo metu salėje dirba vos keletas darbuotojų, kurie pirmiausiai aptarnauja pinigus įnešančius verslo klientus. Tokia situacija šiame skyriuje yra nebe pirmi metai – nuo sunkmečio Lietuvoje pradžios.

"DNB banko skyriuose garantuotai tenka laukti pusvalandį. Įrengti septyni darbo langeliai, o juose dirba tik 2–3 specialistai. Argi tai normalu?" – apmaudą redakcijoje liejo kaunietis Darius. "Pralaukiau valandą!" – Jūratės pyktis neatlėgsta nuo praėjusį mėnesį patirtos gaišaties.

DNB banko atstovas spaudai Andrius Vilkancas tvirtino žinąs apie šią problemą, bet įrodinėjo, kad klientams tikrai netenka laukti pusvalandžio.

"Vidutiniškai žmogus banke antroje dienos pusėje laukia apie šešias minutes, per pietus padaugėjus klientų, žmonėms tenka luktelėti kiek ilgėliau – 10 minučių", – redakcijai pasiskundusių žmonių žodžius bandė paneigti A.Vilkancas.

Jis rado dar vieną pateisinimą, kodėl DNB banke kartais tenka palaukti. Esą vasara – atostogų metas, žmonės, turėdami daugiau laisvo laiko, stengiasi susitvarkyti bankinius, finansų reikalus, tvarkosi būsto paskolos dokumentus.

"Be to, nereikėtų pamiršti, kad rugpjūtį į miestą atvažiuoja daug studentų. Jie konsultuojasi dėl paskolų mokslams ir pan. Dar kiekvieną mėnesį prisideda senjorai, kurie ateina pasiimti pensijos", – aiškino A.Vilkancas.


Šiame straipsnyje: Swedbankdnbbankaibankomatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Užtat reikia reikalaut algos grynais!

Swed banko klientė

Swed banko klientė portretas
Milžiniškos eilės, didžiausi įkainiai,nemandagus aptarnavimas ypač Maironio gt. Kaune pastoviai neveikiantis bankomatas pinigų įnešimui. Dėl smulkmenos tenka gaišti daugiau kaip 2 valandas, administracijos darbuotojų neįmanoma prisikviesti. Nepatogus Akropolio padalinio darbo laikas, bankas turėtų darbą pradėti 8 val. kaip prekybos centras. Gerai prisimenu kai buvo vienas bankas ir dar nebuvo kompiuterių, tačiau darbas sparčiai ir nereikėjo laukti milžiniškose eilėse. dar atkeriptinas dėmesys į banko darbuotojų neestetišką manikiūrą, nes per nagų ilgį mergužėlės nesugraibo dokumentų

Eeed

Eeed portretas
Naudokites elektronine bankininkyste stagnatoriai... ir nebus problemu
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių