Kodėl sustojo Kauno vaiduoklio griovimo darbai?

Kauniečiai stebisi, kad jau ilgą laiką nesigirdi Kauno vaiduoklį griaunančios technikos trenksmų. "Respublika" bus palikta likimo valiai ir dar labiau šiurpins miestą?

Praėjusių metų rudenį miestiečiai sužinojo džiugią žinią – ilgus metus Kauno įvaizdį gadinęs viešbutis "Respublika" bus nugriautas. Gruodį užkėlus galingą griovimo techniką prasidėjo vaiduoklio eros pabaiga. Kelis mėnesius girdėjosi ekskavatorių bumbsėjimas ir krentančių betono gabalų garsai. Matėsi ir nykstantys vaiduoklio aukštai, tačiau dabar darbai sustojo.

"Negi niekas, išskyrus mane, nepastebėjo, kad apie du mėnesius nebegriaunamas viešbutis Respublika". Kodėl? Kas atsitiko? O tokia daug žadanti buvo pradžia. Dabar pusė skusta, pusė lupta", –- stebėjosi kaunietis Vytautas.

Miestiečiai taip pat atkreipė dėmesį, kad dingo ir pastatą griaunanti technika. Net pasigirdo kalbų, kad griovėjai nutraukė sutartį, nes esą apsiskaičiavo, pasiūlydami per mažą griovimo kainą

Pastatą valdančios "Vičiūnų grupės" komunikacijos vadovas Mindaugas Snicorius suskubo raminti kauniečius – "Respublikos" vaiduoklis tikrai bus nugriautas, darbai laikinai pristabdyti dėl šalia statomo kito biuro pastato.

Mūsų darbai kelia nemenką vibraciją, todėl kaimynai paprašė padaryti pertrauką.

"Darbų pertrauka vyksta dėl keleto priežasčių. Šalia vykdomose statybose šiuo metu atliekami pagrindinių objekto sijų, laikysiančių visą pastatą, betonavimo darbai. Suprantama, mūsų darbai kelia nemenką vibraciją, todėl kaimynai paprašė padaryti pertrauką, kol jie baigs betonuoti. Kadangi mūsų darbai vyksta pagal grafiką, todėl nematome problemos ir sutikome padaryti pauzę", – sakė atstovas.

Pasak M.Snicoriaus, darbų pertrauką jie panaudojo technikai pergrupuoti. Jis aiškino, kad kai kurioms atraminėms ir pamatinėms konstrukcijoms, taip pat komunikacijų infrastruktūrai karpyti reikia papildomos įrangos.

"Ją šiuo metu ir esame užsakę. Kad brangi sunkiasvorė technika nestovėtų be darbo, mūsų subrangovai ją laikinai naudoja kituose objektuose. Pertrauka buvo numatyta, darbai netrukus bus ataujinti", – patikino "Vičiūnų grupės" komunikacijos vadovas.

"Kauno diena" primena, kad "Respubliką" planuota nugriauti per 3–4 mėnesius. Vėliau čia prasidės naujojo "Magnum" verslo centro statybos darbai. Be pagrindinio "Vičiūnų grupės" biuro, čia įsikurs kitos didelės kompanijos, veiks 2 200 kv. m ploto komercinės patalpos, modernios pagal poreikį transformuojamos konferencijų salės, pirmasis Kaune vaikų dienos centras biurų pastate, lauko terasos, taip pat kavinė, restoranas ir "Sky" baras su neeiline panorama į Nemuno salą bei Senamiestį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Jau išaušo 2018 kovo 20 diena. Idomu kokia dabar pasaka pasektu ☺

Petras

Petras portretas
Idomu kodel anksciau niekam nereikejo, o dabar butent kai Vici savininkas Meras ir iskart atsirado kam griaut kam panaudot milijonines vertes zeme... Kodel anksciau uz 1 eura nepardave niekam o dabar butens pats meras nusipirko.....

paulius

paulius portretas
griovimo darbai namugriovimas.lt861714777
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių