Kelių remontininkai Kauno rajone raitojasi rankoves: darbai užvirs ne vienoje seniūnijoje

Kauno rajono savivaldybė, kaip ir kasmet, iš biudžeto skyrė lėšų keliams ir gatvėms tvarkyti. Tokią praktiką taiko nedaug šalies savivaldybių, kitos pasitenkina iš valstybės gaunama suma. Kartu su Kelių priežiūros ir plėtros programos (KPPP) lėšomis šiai sričiai šiemet numatyta daugiau nei 10 mln. eurų.

4,8 mln. eurų atkeliaus iš valstybės biudžeto, KPPP programos, 3,2 mln. eurų gatvėms asfaltuoti ir tvarkyti skirta iš Kauno rajono savivaldybės biudžeto Kelių priežiūros ir viešojo transporto paslaugų įgyvendinimo programos, apie 1,2 mln. eurų – iš pakaunėje surinkto infrastruktūros mokesčio.

Kovo 30 d. tarybos posėdyje patvirtintas vietinės reikšmės kelių ir gatvių sąrašas, kuriose bus atliekami infrastruktūros gerinimo darbai. Kelių statybininkai triūs visose 25 seniūnijose.

Svarbiausi projektai

„Šiemet bus baigti kurortinės teritorijos statusą turinčių Kačerginės J. Zikaro ir J. Janonio gatvių, Kulautuvos Akacijų alėjos ir V. Augustausko gatvių rekonstrukcijos projektai“, – pabrėžė Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėja Gita Kaminskienė.

Gita Kaminskienė./ Kauno rajono savivaldybės nuotr. 

Šiemet bus baigti Kačerginės J. Zikaro ir J. Janonio gatvių, Kulautuvos Akacijų alėjos ir V. Augustausko gatvių rekonstrukcijos projektai.

Pasak vedėjos, ne mažiau svarbūs ir kiti projektai: Neries gatvės (Domeikava) rekonstrukcija, apimanti ir pėsčiųjų tako įrengimą, Pilėnų gatvės rekonstrukcija (Akademija), Kauno gatvės (Vilkija) ir Kaštonų gatvės (Giraitė) kapitaliniai remontai.

Kelių statybininkai darbuosis Parko (Ramučiai), Mokyklos (Lapės), Dievogalos (Zapyškis) gatvėse, Ringauduose bus remontuojamos Beržų ir Taikos gatvės, įrengiant šaligatvius, apšvietimą, o sankirtoje su Ateities gatve – žiedinę sankryžą.

Bus asfaltuojama apie 15 gatvių įvairiose seniūnijose.

Vienus baigia, kitus pradėjo

Šiuo metu Kauno rajone jau baigiami žvyrkelių tvarkymo darbai, jiems panaudota apie 400 tūkst. eurų. Tokios dangos kelių būklė pagerinta ten, kur būta daugiausia problemų, kur eismas yra itin intensyvus.

Asfalto dangos keliuose jau lopomos duobės, tam skirta 299 tūkst. eurų. Jų atsivėrė nemažai: apie 13 tūkst. kv. m. Šiuo metu darbai atliekami Domeikavos ir Užliedžių seniūnijose, balandį juos ketinama pabaigti ir kitose seniūnijose.

Finišas: žvyrkelių tvarkymo darbai jau artėja prie pabaigos./ Organizatorių nuotr.

Dirbs ne vien keliuose

Kelių statybos ir remonto techniką šiemet vėl bus galima pamatyti ir prie kai kurių kapinių. Raudondvaryje suplanuota atnaujinti esamą taką kapinėse, Vilkijoje – įrengti automobilių stovėjimo aikštelę, o Neveronių seniūnijoje prie Pabiržio kaimo kapinių – įrengti automobilių stovėjimo aikštelę ir taką.

Kokia eilės tvarka bus atliekami šie darbai, Kauno rajono savivaldybės atstovai nedetalizavo, tačiau pabrėžė, kad bus elgiamasi ūkiškai: šie darbai bus derinami su gatvių ir kelių atnaujinimu seniūnijose.

Kaip ir pernai, 1 mln. eurų numatyta daugiabučių kiemams sutvarkyti. Pagal nustatytą tvarką, iki kovo 31 d. Kauno rajono savivaldybė laukė paraiškų. Pasak Kelių ir transporto skyriaus vyr. specialisto Tautvydo Tamošiūno, balandžio pradžioje numatytas komisijos posėdis, kuriame bus svarstomos paraiškos, tikrinama, ar jos atitinka tvarkoje numatytus reikalavimus. Tuomet ir paaiškės, kiek, kur ir kokia eilės tvarka šiemet bus tvarkomi daugiabučių namų kiemai.

Kovo 29 d. Kauno rajono savivaldybei buvo pateikti 29 prašymai. Daugiausia jų sulaukta iš Garliavos (7), Akademijos (5) ir Karmėlavos (3) seniūnijų. Daugiabučių namų kiemų tvarkymo programa pakaunėje vykdoma antri metai, gražesniais kiemais jau džiaugiasi devynių daugiabučių namų gyventojai.


Komentaras

Antanas Nesteckis./ Kauno rajono savivaldybės nuotr.  

Antanas Nesteckis

Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas

Kauno rajone yra 1 649 km vietinės reikšmės kelių ir gatvių. Daugiausia yra žvyrkelių – 932 km, asfaltuotų – 589 km ir 222 km. grunto kelių. Naujausi statistikos departamento duomenys leidžia tvirtinti: vis dėlto, palyginti su šalies vidurkiu, Kauno rajonas atrodo neblogai. Kauno rajono savivaldybėje vietinės reikšmės keliai ir gatvės su asfalto danga sudaro apie 36 proc. bendro kelių ir gatvių ilgio, o šalyje – apie 19 proc.

Rodiklius ketiname vėl šiek tiek pagerinti: šiemet turėtų atsirasti beveik 15 km naujų išasfaltuotų kelių ir gatvių, 10 km šaligatvių ir dviračių takų.

Tie, kurie akylai seka skaičius, gali paprieštarauti, kad šiemet mažiname tempą, mat pernai keliams ir gatvėms tvarkyti buvo skirta 12 mln. eurų. Noriu pabrėžti: Kauno rajono savivaldybės biudžetas per metus tikslinamas kelis kartus ir ši sritis niekada neskriaudžiama. Jei biudžetas didės, suma keliams ir gatvėms tvarkyti šiemet bus ne mažesnė nei pernai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gitas

Gitas portretas
Šliuxha ir balvonas

Alvidas

Alvidas portretas
Giraitėje kaštonu gatvės rekonstrukcija vygdoma neatsižvelgent i gyventojus. Sklymus daromi baseinais,griovius užvertė lietaus vandens surinkimo nera

Vida

Vida  portretas
butu labai malonu jeigu ir Kulautuvos kapines sulauktu (bent iki Veliniu) laiptu i kalna, ateinant nuo pagrindinio iejimo. Nors kokiu pakopu, nes jau vietomis neimanoma uzkelti konas..... Mere, pasigailekite musu......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių