Kauno vicemeras darbe šlitinėjo visiškai girtas

Antradienio rytą Kauno vicemeras Vasilijus Popovas į darbą atvyko visiškai girtas. Socialdemokratas į alkotesterį pripūtė 2,94 promilės.

Antradienio rytą Kauno vicemeras Vasilijus Popovas į darbą atvyko visiškai girtas. Kauno policija patvirtino, kad socialdemokratas į alkotesterį pripūtė 2,94 promilės alkoholio. Apie girtą vicemerą policijai pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). 

Šįryt pas Kauno merą Andrių Kupčinską apsilankę policijos pareigūnai paprašė juos palydėti iki vicemero V. Popovo kabineto.

„Ką čia gali vertinti. Matyt, pasireiškė priklausomybė ir galima tik apgailestauti. Manau, kad patys socialdemokratai turėtų įvertinti šio įvykio aplinkybes", – portalui kaunodiena.lt sakė Kauno meras A.Kupčinskas.

Šiandien vicemeras buvo nušalintas nuo darbo. Ir anksčiau būta kalbų, kad savivaldybėje vicemeras būna, įtariama, neblaivus. Meras šių kalbų nekomentavo.

„Pirmiausia koalicijoje aptarsime šio įvykio aplinkybes. Tai padarysime po Kalėdų", – sakė A.Kupčinskas.

„Girdėjau, kad buvo atvykę policijos patruliai. Vicemeras į alkoholio matuoklį įpūtė 3 promiles alkoholio“, – patvirtino savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Jo tvirtinimu, šiuo atveju įstatymas numato tik vieną bausmę – vicemeras už šią darbo dieną negaus algos.

Kauno socialdemokratų pirmininkė Orinta Leiputė apie šį bendražygio poelgį teigė nežinojusi.

„Jei yra taip, kaip sakote, tokį V. Popovo elgesį vertinu labai blogai. Tikrai aiškinsimės ir imsimės atitinkamų priemonių. Ar jam gresia netekti vicemero posto? Jei viskas pasitvirtins, toks vicemero elgesys – netoleruotinas“, – užsiminė Seimo narė.

V. Popovas Kauno vicemeru tapo prieš metus. Tą pačią dieną kaip tarybos narys prisiekęs V.Popovas vicemero poste pakeitė O. Leiputę, kuri tapo Seimo nare.

Politiko telefonas antradienį priešpiet buvo įjungtas, tačiau jis neatsiliepė.

Kaip portalui kaunodiena.lt teigė Kauno apskrities priklausomybės ligų centro direktorius Tautvydas Zikaras, vicemeras į jų įstaigą šiandien atvežtas nebuvo. 

„Tai reiškia, kad kraujo tyrimui jis buvo nuvežtas į privačią gydymo įstaigą arba sutiko su alkotesterio rodmenimis", – sakė T.Zikaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lora

Lora portretas
Liolkinai, o jeigu gydytojas butu darbe toks pat girtas, ir dar tave operuotu, ka tada pasakytum?

liolkinas

liolkinas portretas
Zmones, kodel jus tokie ziaurus, negi staiga visi pasidarete blaivininkais,negi visi gyvenime nekarto nesate ragave? Ojei jus asmeniskai taip kiekviena karta keiktu?

nuommonė

nuommonė portretas
GĖDA Kupčinskui! Jokio principingumo ir garbės! Kitame darbe bet kuris darbo dieną girtas pasirodęs darbuotojas būtų atleistas, o čia - pyst į atostogas išleido. GĖDA supuvėlių buveikei!
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių