Kauno valdžia nusitaikė į Aleksoto funikulierių

  • Teksto dydis:

Artėjant turizmo sezonui, Kaune svarstoma, kaip patrauklesnį turistams padaryti vieną iš dviejų Kauno funikulierių, keliantį į Aleksoto kalną.

Kaip BNS sakė Kauno vicemeras Simonas Kairys, antradienį vykusiame pasitarime nuspręsta koreguoti funikulieriaus darbo laiką, taip pat patrauklesnę padaryti ant kalno esančią apžvalgos aikštelę.

„Yra svarbu, kad funikulierius atsirastų gidų ekskursijose. (...) Didžiausi priekaištai yra dėl jo darbo laiko: norėtume eliminuoti tokius dalykus kaip pietų pertrauka ir kad jis dirbtų nuo kokios dešimtos iki septynių vakaro visomis dienomis“, – sakė Kauno vicemeras.

Pasak jo, dabar šis funikulierius labiau naudojamas kaip susisiekimo priemonė, o turistams yra mažiau patrauklus, tiek dėl savo darbo laiko, tiek dėl to, kad iki jo papėdės turistus nepatogu atvežti.

Svarstoma ir kuo būtų galima sudominti iki aikštelės kalno viršuje pakilusius lankytojus – čia galėtų būti įrengti žiūronai miesto panoramai apžvelgti, vasaros sezono metu galėtų veikti kavinė.

Aleksoto funikulierius pastatytas 1935 metais, jį prižiūri savivaldybės uždaroji akcinė bendrovė „Kauno autobusai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mikliai

Mikliai portretas
sukasi Kauno geradarys eks milicininkas,ziopliams liks tik apsilaizyti po visko.

taigi

taigi portretas
paskaičiuokit, kiek šimtų tūkstančių sukišta į to funikulieriaus remontą, ir visa tai todėl, kad jis išliko valdiškas, miesto savivaldybės transporto įmonės. Tuo tarpu privatus Žaliakalnio funikulierius sutvarkytas už gerokai mažesnę kainą ir puikiai žmonėms tarnauja. Užtat, kad jo šeimininkas - Kauno liftai.

FABIJUI

FABIJUI portretas
Tavo problemas gali išspręsti bet kuris Kauno tiltas. Turi didelę pasirinkimo laisvę.....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių