Kauno valdžia nelegaliems garažams paskelbė karą

Kauno savivaldybė pradėjo švarinti kiemus, kuriuose jau kelis dešimtmečius stūkso nelegalūs metaliniai garažai. Skaičiuojama, kad visame mieste yra beveik tūkstantis tokių statinių.

Šiandien Vytauto prospekte nugriautas pirmasis nelegalus metalinis garažas. Ir tai tik pradžia. Vėliau darbininkai persikels ir į kitus rajonus.

"Viena opesnių problemų mieste priminė kovą su vėjo malūnais. Iki šiol beveik 900 nelegaliai stovinčių skardinių garažų buvo kaip nepajudinama tvirtovė, kur niekas už žemę nemoka mokesčių. Dabar situacija pasikeitė iš esmės. Tokių garažų savininkams iki kovo pradžios buvo liepta nusikelti savo turtą", – pasakojo Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Praėjusių metų pabaigoje Kauno miesto savivaldybės specialistai suregistravo visus 870 mieste stovinčius garažus. Ant jų buvo užklijuoti informaciniai lapeliai, perspėjantys, kad iki kovo pradžios nenusikėlus garažų, jie bus utilizuoti. Per du mėnesius į perspėjimą sureagavo maždaug 100 kauniečių. Šiuo metu mieste yra likę apie 770 nelegalių garažų.

„Dalis kauniečių sureagavo geranoriškai ir nusikėlė garažus. Kiti kreipėsi į savo seniūniją ir paprašė priverstinį nukėlimą šiek tiek atidėti, kad suspėtų tai padaryti patys. Visi likę garažai bus utilizuoti“, – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Didžiausia neteisėtų garažų koncentracija yra Petrašiūnų (275), Žaliakalnio (200) ir Panemunės (175) mikrorajonuose. Nelegaliais garažais vadinami be jokio teisinio pagrindo ant valstybinės žemės stovintys daiktai, kurie nėra nekilnojamasis turtas, bei pastatyti neturint tam leidimų.

Pirmadienio rytą bendrovės "Kauno švara" darbininkai garažo griovimo darbų ėmėsi Vytauto pr. 9. Visą procesą stebėjo Centro seniūnas Marius Švaikauskas ir antstolė, vėliau prisijungė ir policijos pareigūnai. Pirmuosius nelegalaus garažo griovimo darbus akimis palydėjo ir gretimo namo gyventojai.

Tai, kad garažas jau seniai nenaudojamas, buvo matyti vos tik pjūklu nupjovus spyną, nes darbininkams sunkiai sekėsi atidaryti metalines duris. Trukdė ne tik nesutepti vyriai, bet ir šalia stūksančios lapų ir šiukšlių krūvos. Patekus į šį nelegalų objektą, antstolė užfiksavo viduje esančius daiktus, jie sukrauti į "Kauno švaros" sunkvežimį ir išvežti saugoti į aikštelę. Per nustatytą terminą savininkai savo turtą galės atgauti. Praėjus šiam laikui, daiktai bus sunaikinti.

"Vertingi daiktai bus saugomi "Kauno švaros" aikštelėje, o šiukšlės – utilizuotos. Manau, kad vieno sunkvežimio išvežti visas šiukšles tikrai neužteks. Nemanau, kad garažo konstrukcijos keliaus į aikštelę. Jos įvertintos kaip visiškai neturinčios jokios vertės, nes stogas kiauras, visas sukrypęs. Metalą priduosime. Gauti pinigai bus įskaičiuoti į nukėlimo išlaidų balansą", – aiškino Centro seniūnas M.Švaikauskas.

Jis pridūrė, kad bus sutvarkyta ir aplink garažą esanti aplinka. Neatmetama galimybė, kad ateityje čia daugiabučio gyventojai galės įsirengti automobilių stovėjimo aikštelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Labusai- supuvusi oziu ir sundiku tauta.

fufaika fufaika

fufaika fufaika portretas
panemunei-plento gatvei pre 26b namo--stovo betoninei nelegalus garazai.idomu griaus jos ar legalizos--ei legalizos tada korupcija

parasymas pliusai minusai

parasymas pliusai minusai portretas
viskas aisku GRIAUTI VISUS NELEGALIUS. BALSAVIMAS RODO 81 PROCENTA GRIAUTI
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių