Kauno stadione jau šeimininkauja statybininkai

S.Dariaus ir S.Girėno stadione Turkijos kompanija "Kayi Construction" pradeda griovimo darbus. Darbininkai pirmiausia atsikratys senomis kėdėmis, vėliau bus griaunami kiti stadiono elementai.

Savaitgalį S.Dariaus ir ir S.Girėno stadione vyko paskutinės sporto varžybos. Šeštadienį čia vyko ėjimo ir futbolo, o sekmadienį – regbio varžybos. Tai buvo tarsi atsisveikinimas su senuoju stadionu, nes jau nuo pirmadienio sportininkus stadione pakeitė statybininkai.

S.Dariaus ir S.Girėno stadionas jau kurį laiką buvo apjuostas "Stop" juostomis, kurios ribojo patekimą į objektą. Taip pat jau suformuotas saugus koridorius, skirtas sunkiajai technikai. Dabar praėjimai visai užsivėrė nuo visuomenės akių ir stadionas tapo didele statybų aikštele.

Kol kas atliekami smulkūs ardymo ir griovimo darbai, tad juos vykdo Lietuvos darbininkai. Kai darbų tempai padidės, į šalį atvyks ir gausus turkų statybininkų pastiprinimas.

"Dabar bus ardomos kėdės, paskui švieslentė ir šviestuvai. Visi darbai daromi palaipsniui, tad vėliau bus griaunamos ir tribūnos. Lygiagrečiai į statybvietę važiuos sunkioji technika, bus statomi statybiniai vagonėliai", – apie tik prasidėjusius darbus kalbėjo Turkijos kompanijos "Kayi Construction" atstovas, teisininkas Gintaras Černiauskas.

Kauno miesto savivaldybė tikino, kad jos skelbtame konkurse "Kayi Construction" pasiūlė mažiausią kainą (34,95 mln. Eur). Vilniaus įmonė "Versina" rekonstruoti stadioną siūlėsi už 35,5 mln. eurų. Savivaldybės atstovams buvo kilę klausimų dėl turkų kompanijos sąmatoje pateiktų sumų, skirtų paruošiamiesiems darbams.

Sulaukę "Kayi Construction" paaiškinimo, miesto vadovai dėl tolimesnių veiksmų konsultavosi su Viešųjų pirkimų tarnyba. Po šių konsultacijų buvo nuspręsta greta statybos darbų sutarties pasirašyti papildomą susitarimą, kuris miestui padės griežtai kontroliuoti mokėjimus už vykdomus darbus.

Planuojama, kad S.Dariaus ir S.Girėno stadiono rekonstrukcijos darbai bus užbaigti per 20 mėnesių. Po rekonstrukcijos stadione esančių vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu.

Per muzikos koncertus stadionas talpins iki 30 tūkst. žmonių. Išskirtinis projekte numatytas sprendimas – iš medžio sukurta fasadinė stadiono dalis. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Čia nuotraukose tie statybininkai iš Turkijos, kurių atvykimo reikėjo laukti ir be kurių nebuvo kas pradeda dirbti? Labai turkiškai atrodo :D

di

di portretas
siulyciau prie stadiono dar pastatyti mero V. Matijosaicio skulptura. butu viena lankomiausiu vietu Kaune... nes taip metdes stadionas...Galetu dekingi kaunieciai slovinti, geliu puokstes deti po kojomis. :)))geriau butu meras mokykla pastates nauja. Svietimas turi buti prioritetas!!!

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
parašykit kiek buvo išpirkta bilietų į tą stadioną per kokius penkerius metus , kiek surinkta pinigų , kiek išlaidų ir kokios jos ( detalią išklotinę ir fiksuotus atliktus darbus ) , kiek dar būtu tarnavęs stadionas be žymių investicijų . O dar parašykit kiek pinigų iškeliaus į užsienį ir kiek dėl to valstybė patirs nuostolių ( tas pats su imigrantais ) .Skubėjo kaip apsitriede užsakinėti tai kas ne pirmos reikšmės , gal tam kad nuslėpti kitką .
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių