Kauno regiono plėtrai diriguos Birštono merė

  • Teksto dydis:

Kauno rotušėje posėdžiavusi regiono plėtros taryba išrinko naują pirmininką. Nuo šiol jai vadovaus Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė.

Šiose pareigose ji pakeitė buvusį Jonavos rajono merą Mindaugą Sinkevičių, pradėjusį dirbti šalies ūkio ministru.

„Dėkoju Kauno regiono plėtros tarybos nariams ir kolegoms merams už suteiktą pasitikėjimą. Atsižvelgdama į Kauno regiono išskirtinumą, strategines kryptis, jaučiu atsakomybę tęsti tarybos pradėtus darbus. Artimiausi uždaviniai – peržiūrėti Kauno regiono plėtros planą, suaktyvinti regiono projektų paraiškų pateikimą, kokybę ir jų patikrą. Kauno regionas – vienintelis sveikatą stiprinantis regionas Lietuvoje, ir toliau akcentuosime šį unikalumą“, – sakė N. Dirginčienė.

Kauno regiono plėtros tarybos pirmininkės pavaduotoju ir toliau dirbs Kauno miesto vicemeras Povilas Mačiulis.

„Gali pasirodyti paradoksalu: Kauno regionas – vienas didžiausių šalyje, o jo plėtros tarybai vadovaus vienos mažiausių savivaldybių merė. Tačiau tai patvirtina, kad Birštonas pastaraisiais metais gerokai pasikeitęs ir toliau eina teisinga kryptimi. Taigi šio miesto merė su savo patirtimi gali būti pavyzdys ir kitoms tiek Kauno regiono, tiek visos šalies savivaldybėms“, – apie naująją vadovę kalbėjo P. Mačiulis.

Pasak jo, Kauno regiono plėtros tarybai tenka reikšminga misija – koordinuoti darnų ir efektyvų darbą tarp atskirų institucijų. Tarpusavyje bendradarbiaujančios ir vieningai veikiančios regiono savivaldybės turi didelį potencialą įgyvendinant ambicingus plėtros projektus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių