Kauno rajono delegacija Lenkijoje pagerbė legendinius Lietuvos lakūnus

  • Teksto dydis:

Netoli Lenkijos Myslibužo miesto esančioje Pščelniko vietovėje paminėtos S. Dariaus ir S. Girėno transatlantinio skrydžio 84-ųjų metinės.

Pagerbiant pilotų atminimą „Lituanicos” sudužimo vietoje aukotos šv. Mišios.

Minėjime dalyvavo Lietuvos Respublikos ambasadorius Lenkijoje Šarūnas Adomavičius, Myslibužo, Kauno miesto ir Kauno rajono atstovai, lietuvių bendruomenės nariai, aviacijos mėgėjai.

„Darius ir Girėnas troško, kad į dangų pakilusi „Lituanica“ sujungtų viso pasaulio lietuvius. Simboliška, kad šiandien čia kartu laikome Myslibužo, Kauno ir Kauno rajono vėliavas, kaip simbolį suvienijusį tautas bei skirtingas kartas“, - kalbėjo Kauno rajono savivaldybės Tarybos narys Vytenis Vitkauskas.

Myslibužo burmistras Piotras Sobolewskis savo kalboje teigė, kad S.  Dariaus ir S. Girėno skrydis yra lietuvių ir lenkų vienybės simbolis.

Svečiai lakūnų atminimą pagerbė gėlėmis. Koncertą dovanojo moksleiviai iš Punsko ir Myslibužo.

Kauno miesto ir Kauno rajono delegacijų nariai susipažino su krašto istorija, apsilankė Myslibužo mieste, kuriame yra S. Dariaus ir S. Girėno vardu pavadinta gimnazija ir skverelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com portretas
Reikia visada prisiminti, ko Steponas Darius skrido į Lietuvą. Skrido į Lietuvą organizuoti lenkų išvijimą iš Vilniaus krašto. Šito nepamirškime. Steponas Darius dalyvavo atvaduojant Klaipėda 1923 metais. Taip, kad jo norai.... tapdavo realybe. Gaila, kad jo sparnai nedaskrido iki Lietuvos.

aha

aha portretas
kiek tai kainavo rinkėjams?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių