Kauno mieste – beveik 15 tūkst. oficialių bedarbių

  • Teksto dydis:

Vasario mėnesį registruoto nedarbo rodiklis Kauno teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje išliko nepakitęs ir siekė 8,5 proc.

Mažesnis nedarbo rodiklis fiksuotas tik Vilniaus apskrityje – 7,9 proc.

Nedarbo lygis Kauno regiono savivaldybėse kito skirtingai. Kauno mieste jis išliko nepasikeitęs ir taip pat siekė 7,9 proc., Kauno, Prienų ir Raseinių rajonuose sumažėjo po 0,2 proc. punkto, Kaišiadorių rajono ir Birštono savivaldybėse šoktelėjo 0,2 proc. punkto, o Kėdainių rajone augo 0,3 proc. punkto.

Didžiausias nedarbas šiame regione – Jonavos rajone, kuriame registruotas nedarbo lygis siekė 11,6 proc.

Vasario pabaigoje Kauno mieste bedarbiais buvo užsiregistravę beveik 14,6 tūkst. miesto gyventojų. Ieškantiems darbo buvo siūloma kone 2,9 tūkst. laisvų darbo vietų.

Kauno teritorinės darbo biržos duomenimis, per mėnesį įsidarbino per 1,2 tūkst. darbo biržos klientų, savarankišką veiklą pagal lengvatinį verslo liudijimą pradėjo 466. Kauno įmonėms išduoti 27 leidimai įdarbinti užsieniečius.

Kovo 1 d. Lietuvos darbo biržos registre buvo 174,4 tūkst. bedarbių –  9,6 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų. Tai 34,2 tūkst. mažiau nei praėjusių metų analogišku laikotarpiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
darbo birža nieko gero neveikia tik bereikalingai ten žmonės vaikšto

Kapitonas Tenkišas

Kapitonas Tenkišas portretas
Šiam kontingentui dzin tos investicijos ir dzin ta europa...duok pašalpų,duok dažniau,duok daugiau....

to NA NA

to NA NA portretas
investicijoms pritraukti reikia kvalifikuotu darbuotoju, o ne tinginiu ir veltedziu, kurie pritraukia tik dideli alkoholio kieki
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių