Kauno mero rinkimai: patriotas prieš milicininką?

Likus savaitei iki mero rinkimų antrojo turo, įtampa tarp abiejų kandidatų Kaune auga – mieste pasirodė agresyvi politinė reklama. Kauniečių klausiama, ar pasirinksi patriotą, ar milicininką.

Likus savaitei iki mero rinkimų antrojo turo, įtampa tarp abiejų kandidatų Kaune auga – mieste pasirodė agresyvi politinė reklama. Kauniečių klausiama, ar pasirinksi patriotą, ar milicininką.

Didžiulis reklaminis plakatas su dviem kepurėmis – maskuojamųjų spalvų kariška trispalvės fone ir sovietinio milicininko raudoname fone – penktadienio rytą pakabintas Veiverių g. ir Europos pr. sankryžoje. „Kam patikėsi Kauną? Kovo 15 d. renkiesi tarp patrioto ir milicininko!“ – skelbia plakatas. Jų jau atsirado ir kitose miesto vietose.

Rinkimų įstatyme įtvirtintas įpareigojimas nurodyti, kas apmokėjo politinę reklamą, patvirtina, kad agresyvios taktikos siekiant Kauno mero posto ėmėsi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Andrius Kupčinskas, dabartinis Kauno vadovas, taip sumanęs priminti savo konkurento praeitį: V. Matijošaitis yra dirbęs kriminalinėje milicijoje.

Po pirmojo rinkimų turo paaiškėjus, kad į lyderio pozicijas užtikrintai išsiveržė visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ lyderis verslininkas Visvaldas Matijošaitis, iš konservatorių stovyklos pasigirdo įspėjimai rinkėjams neatiduoti Kauno į oligarchų rankas. Apie Kaunui oligarchų keliamą grėsmė prabilo ir konservatorių partijos lyderiai – Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė.

Savaitei įsibėgėjant, įtampa tarp abiejų konkuruojančių pusių ėmė augti. Miesto meras Andrius Kupčinskas savivaldybėje surengė spaudos konferenciją drauge su keliais daugiausiai kauniečių palaikymo sulaukusiais bendražygiais. A.Kupčinskas ne kartą pakartojo, kad be unikalios dabartinės valdančiosios daugumos patirties niekas nesugebės valdyti Kauno. Nors Kauno konservatorių lyderis aiškiai ir neįvardijo, kad jo partija neis į koaliciją su „Vieningu Kaunu“ miesto taryboje, tačiau nevengė oponentų vadinti oligarchais.

„Buvo mesti didžiuliai pinigai, daug populizmo, bet mes bene vieninteliai sugebėjome tam pasipriešinti“, – tikino A.Kupčinskas.

Jau kitą dieną po to abu lyderiai gerokai susikirto tiesioginiame Žinių radijo eteryje. V.Matijošaitis priminė A.Kupčinskui už lankymąsi bažnyčioje prisirašytas darbo valandas ir sumokėtą užmokestį, o dabartinis Kauno meras tai bandė neigti.

Po šių debatų viešojoje erdvėje pasigirdo vertinimų, kad abu kandidatai į merus elgiasi ir kalba nesolidžiai. Trečiadienį į spaudos konferenciją žiniasklaidą sukvietęs V.Matijošaitis ne tik pristatė rinkimus laimėjusią komandą,. Bet vėl pažėrė vaizdingų perliukų.

„Noriu pasakyti gerbiamiems Kubiliui, Juknevičienei ir Kupčinskui – mane galite vadinti kaip tik norite. Man davėte daugybę pravardžių: oligarchas, krabas, policininkas. Tačiau labai negražu, kai tokią intelektualią komandą įžeidinėjate ir bandote pažeminti savo politiniais pareiškimais, vadindami oligarchiniu judėjimu“, – taip V.Matijošaitis atsikirto konservatoriams ir ragino kauniečius netikėti gąsdintojais.

„Ar milijonieriai Dainius Kreivys, Antanas Guoga ar Augustinas Rakauskas, patekę į miesto tarybą, taptų oligarchais, ar tik Matijošaičiui ši etiketė tinka? Pasirodo, kad šita etiketė klijuojama tik tiems, kurie duoda į klyną konservatoriams“, – replikavo verslininkas.

Už V.Matijošaitį mero rinkimuose balsavo 36,85 proc. rinkėjų. Antrasis liko dvi kadencijas miestui vadovavęs Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) atstovas Andrius Kupčinskas, sulaukęs 24,58 proc. rinkėjų paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kas tas patriotas ar kreivasnukis patriotas man jis tai greičiau Kauno - naikintojas

BOXININKU TERMINU ...NOKDAUNAS

BOXININKU TERMINU ...NOKDAUNAS portretas
Dar taip kvailai maskatuosite Kaune tai koncervam bus NUOKAUTAS.Meskit visa ta koncervu shlamsta, net partijos pavadinima keiskit, pats laikas jau pradesit veluoti.

ATA

ATA portretas
Viskas Kupcinskai pralaimejai
VISI KOMENTARAI 149

Galerijos

Daugiau straipsnių