Kauno gimnazistai kviečia į TED konferenciją jaunimui

  • Teksto dydis:

Kaune vyks vienos žinomiausių, pasaulinį pripažinimą turinčios, TED korporacijos nepriklausomas renginys, kurį pasiryžo organizuoti Kauno gimnazistai.

Balandžio 28 d. KTU Santakos slėnyje vyks „TEDxYouth@KJG“ konferencija, skirta jaunimui. Šiame renginyje dalyvaus įvairių sričių specialistai, kurie savo idėjomis ir sukaupta išmintimi bandys įkvėpti jaunuosius žiūrovus keistis. Dėl šios priežasties renginio tema yra „The Reflection of You(th)“. Žodis „reflection“ anglų kalboje turi kelias reikšmes ir todėl buvo pasirinktas kaip renginio tema. Pirmoji reikšmė – atspindys. „TEDxYouth@KJG“ metu bus bandoma nagrinėti, koks jaunimo atspindys visuomenėje ir kokie esame kaip individai. Antroji žodžio „reflection“ reikšmė yra apmąstymas arba refleksija. Norima paskatinti jaunimą apmąstyti savo indėlį visuomenėje ir kaip galima patobulėti kaip asmenybėms, jaunimo grupei. Visa konferencija yra suskirstyta į keturis aspektus, kurie yra vieni svarbiausių šiuolaikinio žmogaus gyvenime – Kultūra (Culture), Mokslas (Science), Visuomenė (Society) ir Gyvenimo būdas (Lifestyle).

„TedxYouth@KJG“ konferenciją organizuoja keli iniciatyvus Kauno jėzuitų gimnazijos moksleiviai, degantys noru kurti empatišką, tačiau kritišką ir konstruktyvų požiūrį į save bei aplinką. Tačiau, nepaisant susitelkimo į jaunimo vertybes, problemas, renginio organizatoriai skatina prisijungti visus susidomėjusius žmones, norinčius išgirsti naujų, šiuolaikiškų idėjų, pasisemti kitokios patirties. Renginyje galės dalyvauti tik šimtas atrinktų žmonių. Jis vyks anglų kalba.

Renginio metu dalyviai galės išgirsti devynis skirtingų sričių kalbėtojus. Kiekvienos savaitės šeštadienį paskelbiamas vis naujas kalbėtojas. Iki šiol renginio organizatoriai paskelbė tik du. Pirmasis yra žurnalistas, laidų vedėjas bei filmų prodiuseris Rytis Zemkauskas, kuris kalbės apie modernėjantį Kauną ir kultūrinį „Kaunas 2022“ projektą. Antroji – modelis, projekto „Nestoras maistas“ iniciatorė Ieva Greičiūnaitė, kuri pasidalins sveikos gyvensenos paslaptimis.

„TEDxYouth@KJG“ komanda siūlo dalyvauti visiems. Gal skaitydami pagalvojote, jog būtent jūs turite idėją, patirtį, kuria norėtumėte pasidalinti su kitais? Tad nieko nelaukite ir dalyvaukite konkurse, kurio nugalėtojas taps vienu iš „TedxYouth@KJG“ kalbėtojų! Anketą galite pildyti iki kovo 15 d. čia.

Bus atrinkti tik 100 norinčiųjų dalyvauti, todėl užpildyti anketą reikia iki balandžio 7 d. čia. Mokestis – 15 Eur.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių