Kauno gatvių tvarkymui nubyrėjo dar beveik 2 mln. litų

Spalį visų šalies savivaldybių sąskaitos pasipildė papildomais milijonais – Lietuvos automobilių kelių direkcija pervedė pinigus, skirtus gatvių ir kelių tvarkymui. Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšos savivaldybėms paskirstomos dukart per metus. Metų pradžioje pervedama 85 proc. visos sumos, o šį mėnesį įkrito likę pinigai. Kaunui dabar atseikėta beveik 2 mln. litų.

Ašigalio g. – nauja danga

Kaunas spalį iš direkcijos gavo 1,89 mln. litų, už kuriuos bus ne tik lopomos miesto gatvės, bet ir keičiami seni šviesoforai.

„Papildomų lėšų skyrimui ruošėmės iš anksto, tik iš pradžių nežinojome, kiek gausime. Buvo kalbėta, kad skirs 1,1 mln. litų, o dabar paaiškėjo, kad gavome didesnę sumą“, – portalui kaunodiena.lt pasakojo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Beveik milijonas litų iš skirtų lėšų bus panaudota Ašigalio g. asfaltavimui.

„Ašigalio gatvėje išbandysime naują technologiją, kai panaudojamas senas ir naujas asfaltas. Tai iki šiol Kaune nebuvo daryta“, – pasakojo A. Pakalniškis, pabrėžęs, kad šia technologija atliekami darbai atsieina 2-3 kartus pigiau, nei pakloti naują asfalto dangą.

Savivaldybė jau yra pasirašiusi rangos sutartį su bendrove „Kauno tiltai“, kuri darbus planuoja pradėti kitą savaitę. Bus sutvarkyta visa Ašigalio g. – beveik 20 tūkst. kv. m.

Portalas rašė, kad duobėmis nusėto Ašigalio g. remontas pernai rudenį kauniečiams užkliuvo dėl to, kad kelininkai tąkart duobes lopė per lietų ir karštą asfaltą pylė į balas.

Rekonstruos šviesoforus

900 tūkst. litų bus išleista kelių mieste esančių šviesoforų rekonstrukcijai. 

„Dar vasarą prasidėjo Savanorių pr. ir K. Petrausko g. šviesoforinės sankryžos rekonstrukcija. Bet tai ne vieninteliai numatyti darbai“, – sakė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Žadama rekonstruoti visą Parodos kalno papėdėje esantį šviesoforų kompleksą. Nauji šviesoforai bus pastatyti  Parodos g. ir K. Donelaičio g., Laisvės al. ir Vytauto pr. bei Vytauto pr. ir Kęstučio g. sankryžose.

„Šiose vietose jau vyksta infrastruktūros įrengimo darbai, tiesiami kabeliai. Maždaug po mėnesio šiose sankryžose jau turėtų atsirasti ir nauji šviesoforai“, – žadėjo P. Keras.  

Lėšų neužtenka

Lietuvos automobilių kelių direkcijos Vietinių kelių skyriaus vedėjas Stanislovas Stančikas portalui kaunodiena.lt teigė, kad Kaunui šįmet kelių ir gatvių remontui iš viso buvo skirta 12,59 mln. litų. Vilniui atseikėta pusantro karto daugiau – 19,99 mln. litų, o šį mėnesį įkrito 2,99 mln. litų.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas A. Pakalniškis teigė, kad dar nėra žinoma, kiek lėšų kelių ir gatvių tvarkymui iš direkcijos bus skirta 2014 m.

„Tikimės, kad proporcijos bus pakeistos ir savivaldybėms atiteks 35 proc. Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų“, – vylėsi A. Pakalniškis.

Iki šiol iš surenkamo degalų akcizo savivaldybėms skiriama 25 proc., o likę pinigai atitenka magistraliniams ir kitiems valstybės prižiūrimiems keliams.

Kasmet Kaunas iš direkcijos gauna apie 12 mln. litų – jų visų gatvių remontui neužtenka. Kaune yra 1600 gatvių, kurių ilgis – daugiau nei 900 km. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasimetes gyventojas

pasimetes gyventojas  portretas
O kur dabar statyti automobilius Asigalio gatveje, jau pasatatytas zenklas kad negalima stoveti prie kelio?????????????

VLADIMIR

VLADIMIR portretas
DENGI NA VETRER -KONSERVATORI ,,NOVUJU '' TECHNOLOGIJU V GORODE PRIMENIAJUT KAŽDIJ GOD?

vaclovas

vaclovas  portretas
mano manymu tai ten kur pernai sukiso i uzupakali Asigalio gatves remontui pinigus..ir atsivere senos,lopytos duobes.tai turetu bent jau garantija metams but,ir tas duobes turi remontuot savo lesom imone...pernai nekokybiskai dirbusi...,nors aisku,kad atkatus atiduot reiks kai nekuriem darbuotojam.....,o jei sutarti nera metu garantijos.tai koravusi sios gartves pernyksti darbuotoja reik atleist is darbo.ir dar uzpakali isspardyt..,arba prokuru zinon atiduot....
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių