„Kauno diena“ išsprendė vairuotojų galvosūkį

Vilniuje siaučiančią madą peržymėti žiedines sankryžas pasigavo ir Kaunas. Sostinėje pakeitus tvarką eismas tikriausiai pagerėjo, o Kaune pastatytą ženklą tenka šalinti. 

Aplink VI forto žiedą neseniai pridygo naujų kelio ženklų, nurodančių eismo kryptis. Vienas jų, stovintis važiuojant nuo centro, – klaidingas. Vairuotojus sutrikdė tai, kad jame pažymėtos ne visos eismo juostos, o judėjimas viena jų nurodytas neteisingai.

„Pirmą kartą važiuodama žiedu net norėjau sustoti ir išsiaiškinti, ką tie ženklai reiškia. Nebesuprantu, kurią man juostą užsiimti ir iš kurios išsukti. Kelių eismo taisyklėse net nėra tokio ženklo“, – piktinosi vairuotoja Aistė.

Bene didžiausia naujo kelio ženklo problema ta, kad jame pavaizduoti trys išvažiavimai. VI forto žiede jų – keturi. Kelio ženkle nėra pavaizduotas išvažiavimas į M. Riomerio gatvę. Griūva visa eismo schema, kai vairuotojai skirtingai pradeda interpretuoti ženklą.

Antroji didelė problema – atvažiavus nuo miesto centro K. Baršausko gatve ir kelionę norint tęsti Kovo 11-osios gatve, pagal naują ženklą, galima užsiimti trečią eismo juostą ir ja riedant sėkmingai išvažiuoti link „Girstučio“. Vis dėlto realybėje tenka persirikiuoti į antrą eismo juostą, nes išvažiavimo iš trečios eismo juostos nėra. Tokio pagal logiką ir neturėtų būti – norėdamas išsukti iš vidinės žiedo juostos taptum kliūtimi atvažiuojantiems nuo Pramonės prospekto. 

„Ženklą interpretavau taip, kad M. Riomerio gatvė nėra pažymėta, tai važiavau trečia eismo juosta ir laukiau, kol bus koks nors naujas išvažiavimas į Kovo 11-osios gatvę. Nesulaukiau, teko kirsti ištisinę liniją ir tik tada pastebėjau, kad už manęs važiavo kitas vairuotojas. Galėjo baigtis liūdnai“, – pasakojo kaunietė.

Portalui kauno.diena.lt pradėjus domėtis situacija, savivaldybė pripažino padariusi klaidą ir pažadėjo ženklą dar šiandien nuimti.

„Iš tiesų vienoje iš ženklo gaminimo stadijų įsivėlė techninė klaida. Labai atsiprašome vairuotojų, kurie buvo suklaidinti ir patyrė nepatogumų. Artimiausiu metu toje vietoje įrengsime naujus, kur kas informatyvesnius ženklus“, – apgailestavo Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo saugumo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Artimiausiu metu ženklinimas pasikeis ir Taikos prospekto bei Kovo 11-osios sankryžoje bei Taikos pr. – Pramonės pr. sankryžose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ismest negalima?

ismest negalima? portretas
o tai ar negalima ismest is posto tokio vadovo , kuris nepamenu kiek nesamoniu pridare. kas menesi vis tenka paskaityt kad kazkokia nesamone kazkur nupaise, kazkaip netaip suzymejo. Tegu kitas ateina, tai bent pradzioj busim tolerantiskesni, nes dar zmogus mokosi dirbt, o cia jau matosi kad nebepajegiama dirbt. Kai tenka pravaziuot kokia vieta kur senai teko vaziuot tai net nebesupranti kaip cia reik vaziuot, kaip ci atuos kuolus apvazinet, kaip isvaziuot is juostos kai pamatai zenkla, o pasirodo jau toj vietoj neber galimybes persirikiuot. Vaziuojant kelyje nera laiko sustot ir pagalvot ka cia koks asilas nupaise, suzymejo ir kaip cia turetu but pravaziuojama, viskas turi but aisku per sekundes dali

manau,

manau,  portretas
kad tokio, kaip keras padorus ūkininkas neimtu savo kiaulėm bikinio zonos depiliuot, bet jei krabui tinka....

Šančiokas

Šančiokas portretas
Viešpatie,kuo toliau,tuo durniau.Tipo,visi pripras ir viskas bus gerai.Nebus gerai,nes tokios kabinetinės žiurkės,kaip Keras,daro tik totalias nesamones,kurios ilgainiui tik aštrės.Šitaip sudirbti eismą ir transporto pralaidumą VI forto žiede,gali tik visiškas idiotas.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių