Kauno butų ūkio administruojamų namų gyventojai mokės dar mažiau

  • Teksto dydis:

Kiekvienam statiniui reikalinga nuosekli profesionali techninė priežiūra, kad jis ir toliau išliktų jums tarnaujančia tvirtove, o ne objektu, keliančiu daugybę rūpesčių ir reikalaujančiu begalės išlaidų. Kauno butų ūkis garantuoja ne tik kokybišką paslaugą, bet ir patrauklią kainą. Nuo šiol bendrovės atstovų atliekama statinių techninė priežiūra kainuoja perpus pigiau.

Pastato būklė – prioritetas

„Esame Kauno miesto savivaldybės valdoma įmonė ir mums rūpi miesto gyventojų gerovė, galų gale – miesto įvaizdis. Daugiabučių, kitų įvairių pastatų būklė labai priklauso nuo to, kaip jie yra prižiūrimi. Tam būtinas nuoseklumas, patirtis ir profesionalumas“, – kalbėjo bendrovės generalinis direktorius Marijus Zaborskas.

Laiku ir tinkamai nepasirūpinus pastatu, vis prastėjant jo būklei, gyventojams, savininkams tai kelia daugybę rūpesčių, sugaištama laiko, išleidžiamos didelės lėšos, kurias būtų galima investuoti kur kas prasmingiau. Prastėjant pastatų būklei, kartu menksta statinių vertė, prastėja gatvės, mikrorajono, viso miesto įvaizdis, tai galiausiai pareikalauja papildomų lėšų iš miesto biudžeto.

Pastatų techninė priežiūra yra privaloma, tačiau nemažai savininkų techninei priežiūrai skiria mažokai dėmesio, tokią paslaugą teikiančius asmenis ar bendroves renkasi ne taip atidžiai ir skrupulingai, kaip turėtų. Dažniausiai pagrindiniu kriterijumi tampa kaina, o ne paslaugos kokybė, jos tęstinumas ir prisiimama atsakomybė.

Kaune daugybė daugiabučių yra senesnės statybos, tad jiems nuosekli techninė priežiūra yra dar aktualesnė nei naujiems namams. Nuolat prireikia kažką paremontuoti, keisti. Kartu su namo vadybininku planuojant darbus ir kaupiant jiems atlikti reikiamas lėšas, ateityje galima išvengti didelių ir neplanuotų išlaidų.

Norėdamas keisti padėtį ir, kiek įmanoma, labiau prisidėti prie gyventojų ir viso miesto gerovės, Kauno butų ūkis kviečia pasidomėti ir įvertinti siūlomus paslaugų tarifus, kurie daugeliu atvejų yra mažesni nei vidutinė rinkos kaina, o nuo šiol  bendrovės jau daugybę metų teikiamos techninės priežiūros tarifas mažėja net per pusę.

Apskaičiuojant techninės priežiūros tarifą vertinamos namo nuolatinių stebėjimų, periodinių (sezoninių) apžiūrų ir jų privalomų dokumentų rengimo išlaidos. Į tarifą netraukiami tokie darbai, kaip namo būklės defektų nustatymas, inžinerinių sistemų gedimų šalinimas, avarijų likvidavimas ir panašių darbų išlaidos, kadangi ne visų darbų dažnumą, periodiškumą galima prognozuoti, įvertinti jų mastą ir sąnaudas. Dėl šių priežasčių į techninės priežiūros tarifą minėtų darbų sąnaudos nebus įskaičiuotos.

Užtikrina patvarumą

Ne vienas tikriausiai paklaustumėte, kas yra statinio techninė priežiūra. Tai statinio naudotojo ar savininko organizuojama techninių, organizacinių priemonių visuma, užtikrinanti statinio esminius reikalavimus per visą statinio ekonomiškai pagrįstą naudojimo trukmę.

Kauno butų ūkis užtikrina pagrindinių namo konstrukcijų (sienų, stogo, pamatų, laiptų, balkonų) mechaninį patvarumą ir saugų bendrojo naudojimo inžinerinės įrangos (elektros, šildymo, karšto ir šalto vandens, nuotėkų) naudojimą.

Teisės aktuose įtvirtinta, kad statinio techninę priežiūrą privaloma atlikti visiems statiniams.

Techninę statinio priežiūrą galima suskirstyti į tris rūšis: nuolatinę, kasmetinę ir specialiąją. Nuolatinė atliekama dažniausiai. Techninis statinio prižiūrėtojas ne rečiau kaip kartą per mėnesį tikrina pagrindines pastato konstrukcijas, gaisrinės saugos priemonių bei patalpų ir aplinkos sanitarinę būklę, o visus pastebėtus defektus ir atliktus remonto darbus užfiksuoja techninės priežiūros žurnale.

Pavasarį, pasibaigus šildymo sezonui (ne vėliau kaip iki einamųjų metų birželio 1 d.), o rudenį, prieš prasidedant pastato šildymo sezonui, po namo parengties naujam šildymo sezonui akto pasirašymo (ne vėliau kaip iki einamųjų metų spalio 1 d.) atliekamos namo bendrųjų konstrukcijų ir inžinerinės įrangos apžiūros. Specialistų komisija nustato tyrinėjimų ir remonto poreikį, įvertina nuolatinių stebėjimų kokybę. Šios apžiūros rezultatai taip pat atsiduria techninės apžiūros žurnale, taip pat kasmetinės apžiūros akte.

Neeilinės apžiūros prireikia po stichinių nelaimių, statinio ar atskirų jo konstrukcijų griūties, kitų nelaimių, galinčių sukelti pavojingas konstrukcijų deformacijas, taip pat keičiantis valdytojui ir (ar) techniniam prižiūrėtojui. Neeilinės gali būti atliekamos prašant gyventojams ar nustatant defektus.

Kaip jau minėjome, teisės aktuose įtvirtinta, kad statinio techninę priežiūrą privaloma atlikti visiems statiniams.

Garantuota kokybė

Pagrindinės Kauno butų ūkio veiklos kryptys – daugiabučių gyvenamųjų namų bendrojo naudojimo objektų administravimas, techninė priežiūra, remontas ir avarijų namo inžineriniuose tinkluose likvidavimas visą parą.

Kauno butų ūkis administruoja apie 500 daugiabučių namų butų ir kitų patalpų bendrąją dalinę nuosavybę. Teikiamos paslaugos ir daugiabučių namų bendrijoms, namams, kuriuose įregistruota jungtinė veikla, komercinės paskirties pastatams ir visiems kitiems pastatams, kuriems reikia techninės priežiūros, avarinės tarnybos, patalpų administravimo.

Kauno butų ūkio veiklos kokybę garantuoja atestuotos ir sertifikuotos paslaugos. Įdiegti ISO kokybės vadybos standartai statybos, daugiabučių namų, pastatų priežiūros ir administravimo srityse. Dirba aukščiausios kvalifikacijos specialistai, turintys ilgametę patirtį pastatų priežiūros srityje.

Bendras aptarnavimo centras

Klientų patogumui visais klausimais galima kreiptis į bendrą kauniečių aptarnavimo centrą „Mano Kaunas“ internete arba Statybininkų g. 3 (įėjimas iš S.Žukausko gatvės). Kauniečių aptarnavimo centras dirba pirmadieniais–penktadieniais nuo 8 iki 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tikrai ta įmonė nieko nedaro. Senamiestyje pragyvenau 23 metus, mokėjau mokesčius, namas apleistas, patys keitėm laiptinės langus, remontavom laiptinę, jeigu kokią menką paslaugą padarydavo tai lupdavo kelis kartus brangiau. Užtaisyti kiaurą pastogės langelį prašiau gerus metus. Išsikrausčius ir gyvendama savo name po metų gavau pasiūlymą buvusio namo renovacijai, kai bute jau metai kitas savininkas. Taip išeina, kad jie net nežino savo gyventojų. Kam tokia firma reikalinga?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Manyčiau, kad gyventojams ten ne mokėti mažiau, o išvis mokėti nėra už ką. Vis tiek ši įmonė nieko nedaro.

KAIMYNAS

KAIMYNAS portretas
Gal pirma reikia sutvarkiti sildima stoga elktra o poto grazintis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių