Kauno baubais tapę reklaminiai automobiliai skaičiuoja paskutines dienas

Kauno vaizdą gadinę reklamos stendais tapę nenaudojami automobiliai skaičiuoja paskutines gyvavimo akimirkas. Miesto valdžia skelbia, kad atėjo laikas juos pašalinti.

Skundų gausa

Kauniečiai ne kartą yra kreipęsi dėl visame mieste pastatytų reklaminių automobilių, kurie teršia vaizdą, užima stovėjimo vietas, o kartais net tampa benamių buveinėmis.

"Ilgą laiką vienas toks automobilis stovi prie Kalniečių prekybos centro. Buvo ir langai išdaužyti, o degalų bakas tapęs smulkių šiukšlių surinkimo vieta. Po kurio laiko toje vietoje atsirado kitas automobilis, matyt, aną praeiviai visiškai suniokojo. Man tokia reklama neatrodo priimtina", – piktinosi kaunietis Algirdas.

Jam antrino ir gatvėje sutikta Laima. Ji tikino, kad dažnai tenka Kauno gatvėmis važinėti, tad tikrai ne vienoje vietoje yra pastebėjusi reklaminius automobilius.

"Turėtų atsirasti kokios nors priemonės, kaip tokius laužus išgrūsti iš miesto. Ypač erzina, kai jie užima stovėjimo vietas ten, kur jų ir taip trūksta. Štai prie "Girstupio" praktiškai niekada nėra laisvų vietų. Kartą net mačiau, kaip tiesiog aikštelėje tą automobilį plovė ir viskas sutekėjo į bendrą kanalizaciją. O juk negalima automobilio bet kur plauti", – aplinkosaugos pažeidimus įvardijo moteris.

Imasi priemonių

Miesto valdžia skelbia, kad į nebenaudojamus automobilius daugiau ranka nenumos ir imsis priemonių, kaip išlaisvinti Kauną nuo tokių šiukšlių. Reklamos stendais paverstų sukiužusių automobilių savininkus valdininkai ragina suklusti ir, kol gali, patraukti savo turtą. Sniegui valyti, remonto darbams ar eismui trukdančios transporto priemonės bus nutempiamos.

"Aikštelėse, sankryžų prieigose ir prie gatvių pastaruoju metu kaip grybai po lietaus pradėjo dygti nepajudinami automobiliai. Šie metalo laužai trukdo sniego valymo technikai, remonto darbams, atitraukia ir blaško vairuotojų dėmesį. Atėjo laikas tam padaryti galą", – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Jei reklaminis automobilis trukdys valyti sniegą, jis bus nutemptas į policijos saugomų automobilių aikštelę.

Jis patikslino, kad pirmiausia nenaudojamų automobilių savininkams bus įteiktas įspėjimas pašalinti transporto priemonę per savaitę. Jei įspėjimo nebus paisoma, bus skiriama bauda. Įspėjama, jei automobilis trukdys atlikti miestui būtinus darbus, tokius kaip sniego valymas, aikštelės remontas, jie bus nutempti į policijos aikštelę.

Pasak V.Šiliausko, kauniečiai jau kuris laikas skundžiasi į miestą atitemptais techniškai netvarkingais, nedraustais automobiliais. "Tai paprasčiausios šiukšlės, teršiančios miesto veidą", – pabrėžė V.Šiliauskas.

Kirs per piniginę

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius aiškino, kad tų automobilių, kurie nebegali dalyvauti eisme, savininkai bus baudžiami. Jei automobilis techniškai netvarkingas ar neturi privalomojo civilinio draudimo, negali dalyvauti eisme. Jei šie dokumentai nesutvarkomi, transporto priemonė išregistruojama iš "Regitros" sistemos.

"Neeksploatuojamos, paliktos be priežiūros transporto priemonės laikymas bendrojo naudojimo vietose užtraukia baudą transporto priemonių savininkams nuo 70 iki 140 eurų. Šio straipsnio administracinis nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo 140 iki 300 eurų. Be to, už įstatymo nesilaikymą transporto priemonė gali būti konfiskuojama", – įstatymą priminė specialistas.

Kaune reklamos stendais virtusių dažnai nebevažiuojančių automobilių priskaičiuojama kelios dešimtys. Iki šiol nemažai smulkiųjų verslininkų apeidavo sistemą, nes reklama ant automobilių nėra reglamentuojama. Dalis verslininkų net išpirkdavo metinius stovėjimo leidimus ir metalo laužą pastatydavo tiesiog pačiame Kauno centre.

Dabar nurodoma, kad reklamos stendai gali būti įrengiami tam tikrose vietose, tad tai turėtų sudrausminti verslininkus, kurie kaip reklamos plotą naudoja nebereikalingas ir dažnai eisme nebegalinčias dalyvauti transporto priemones.

"Pagal Kauno miesto išorinės vaizdinės reklamos specialųjį planą draudžiama įrengti reklaminius įrenginius automobilių stovėjimo aikštelėse, jei būtų užimamos automobilių stovėjimo vietos", – pridūrė V.Jurkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis kuris gal neemigruos

Lietuvis kuris gal neemigruos portretas
Manau viskas legalu ir teisėta, jei reklamuosies ant autobuso už 500e i menesi tada bus gerai, o jei ant savo automobilio užsirašysi kažką bus nusikaltimas? Beje apsidairykit kiek tokių "laužų" įsmigę į daugiabučių kiemus.

SLSBODKĖ

SLSBODKĖ portretas
Tik drausti ir bausti temoka.

a.s.

a.s. portretas
Atitinkamu istituciju neveikimas, taip pat nusizengimas ir jos turi nesti atsakomybe, istatymu pakanka, tiktai ju nesilaiko priziurincios institucijos.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių